2015-10-24 13:28:10
Φωτογραφία για Ψαλιδισμένες συντάξεις:Αξιωματικοί ε.α.ζητούν να επιστρέψουν στο στρατό- Άλλοι ε.ε. μετάνοιωσαν & ξανασκέφτονται την παραμονή
Η οικονομική κρίση ωθεί πολλούς φρέσκους απόστρατους να ζητούν να επιστρέψουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στελέχη που έχουν κάνει αίτηση αποστρατείας και ακόμα δεν έχει υπογράφει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θέλουν να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί η αίτηση τους και να παραμείνουν στο στράτευμα! Το πρόβλημα έχει επιτείνει η σειρά αλλαγών στο συνταξιοδοτικό που επήλθε μετά την απόφασή τους ή αυτά περί Αρμαγεδδώνα που ακούγονται ότι έρχονται για τις μειώσεις συντάξεων!

Ζητούν πίσω την υπογραφή στην αίτηση αποστρατείας!

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα Επιτελεία. Χωρίς να σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι ευρύτερο, πιο πολύ απασχολεί το ότι ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού, βαθμών από Ταγματάρχη έως Συνταγματάρχη, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν τα τελευταία χρόνια, ζητούν με... επιστολές τους από το ΓΕΣ να τους επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία, καθώς αδυνατούν να τα βγάλουν πλέον πέρα με τη σύνταξή τους που έχει υποστεί σειρά μειώσεων, ενώ δεν έχουν πάρει ακόμα το εφάπαξ.Εξίσου έντονη ειναι και η πίεση από μερικούς που μετάνοιωσαν - όταν είδαν τι έρχεται- και ζητούν πίσω την υπογραφή στην αίτηση αποστρατείας, πριν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η τελική απόφαση!


Θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία;

Το ζήτημα είναι περίπλοκο και όπως είπε τις προάλλες ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασ. Τελλίδης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί νομικά- παρά μόνο με αλλαγή του νόμου, όπως είχε γίνει για λίγο, παλιότερα. Ακόμα είπε ούτε η αίτηση αποστρατείας δεν μπορεί να ανακληθεί, αν αυτή έχει πρωτοκολληθεί! 

Απ' ότι έγινε αντιληπτό με βάσει και άλλες πληροφορίες ίσως το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας να αντιμετωπίζεται αυτή την περίοδο στο Υπ. Αμυνας, με τροπολογία στο επικείμενο νομοσχέδιο περί Ασφαλιστικού. 

Από την άλλη βεβαίως ''συνδικαλιστικά'' όργανα των Στρατιωτικών- όπως η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας-  με παρεμβάσεις τους αιτούνται την επίσπευση της έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για μια σειρά θεμάτων που ρυθμίζουν ζητήματα αποστρατείας και συνταξιοδότησης των υπηρετούντων στρατιωτικών και  η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να θέσει τέλος στην αγωνία των ενδιαφερομένων, καθώς εκκρεμούν υπογραφές ΠΔ από αιτήσεις αποστρατείας πολλών μηνών. Αυτή η καθυστέρηση, λένε, έχει οδηγήσει σε απόγνωση πολλούς συναδέλφους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει και περιμένουν σύνταξη και εφάπαξ.

Από τους 50 Σ/χες και Αν/χες που αποστρατεύτηκαν το '15, οι 26 ζήτησαν επαναφορά!

 

Ως προς τον αριθμό εκείνων που ξανασκέφτονται την επιλογή της επαναφοράς στην ενέργεια, πληροφορίες από το ΓΕΣ που επικαλείται η Δημοκρατία, αναφέρουν ενδεικτικά ότι, από τους 50 Συνταγματάρχες και Αντισυνταγματάρχες που αποστρατεύτηκαν από την υπηρεσία (όχι παραιτήθηκαν) το 2015, οι 26 έχουν ζητήσει να φορέσουν και πάλι τη στολή. Παρόμοια στοιχεία υπάρχουν και για το 2014 (...)

Χρήση ''παράλληλης επετηρίδας''

 Ένα άλλο στοιχείο, που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που υπηρέτησαν για πολλά χρόνια τον Στρατό και την Πατρίδα υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα από τον Έβρο έως το Καστελόριζο έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, είναι το γεγονός ότι πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί σκέφτονται να παραμείνουν στο Στράτευμα, κάνοντας χρήση της παράλληλης επετηρίδας σε περίπτωση που αποστρατευτούν.

Ήδη κάποιοι το κάνουν, όπως ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΣ.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ