2015-10-25 21:24:07
Φωτογραφία για MINI Convertible: Ανοιχτοί ορίζοντες [photos]
Πήρε στη MINI περίπου δύο χρόνια αλλά τελικά κατάφερε «πριονίζοντας» την οροφή του τρίτης γενιάς hatch μοντέλου της να δημιουργήσει ένα convertible αυτοκίνητο που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Τοkyo Motor Show την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ακριβώς και η κλειστή έκδοση hatchback, το νέο ανοιχτό μοντέλο αναπτύχθηκε, με μια πιο ώριμη προσέγγιση, πάνω στο ίδιο σχεδιαστικό project που χρησιμοποιήθηκε και στις τρεις γενιές του, από τότε δηλαδή που ξαναγεννήθηκε κάτω από την ομπρέλα του BMW Group.

Για παράδειγμα υπάρχει μια πιο έντονα τονισμένη εμπρός γρίλια που σε συνδυασμό με μεγαλύτερα και πιο μοντέρνα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα δίνει μια διαφορετική εικόνα συγκριτικά με τις απερχόμενες γενιές του MINI. Κατά τα άλλα για να δεις το διαφορετικό πρέπει να πάρεις στα χέρια σου… μεζούρα αφού το νέο ανοιχτό ΜΙΝΙ μεγάλωσε κατά 98 χιλιοστά στο μήκος, 44 στο πλάτος, 1χιλιοστό στο ύψος (3.821Χ1.727χ1.415).


Διαθέτει επίσης φαρδύτερα μετατρόχια (+42 χιλιοστά εμπρός και +34 χιλιοστά πίσω) και μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 28 χιλιοστά. Η ΜΙΝΙ υπόσχεται επιπλέον 25% αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών (215 λίτρα τώρα) με την οροφή κλειστή και 160 λίτρα με την οροφή ανοικτή.

Η υφασμάτινη μαλακή οροφή πολλαπλών επιστρώσεων διαθέτει τώρα έναν πιο ήσυχο μηχανισμό και μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει μέσα σε 18 δευτερόλεπτα ακόμα και σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 30 χλμ./ώρα.

Οι κινητήρες του ανοικτού μοντέλου είναι φυσικά οι ίδιοι με του κλειστού αν και η απόδοσή τους είναι ελαφρώς μικρότερη λόγω «δομικών» αλλαγών στο σασί και του μηχανισμού της οροφής που επέφεραν αναπόφευκτα αύξηση του βάρους κατά 120 κιλά.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ