2015-10-26 11:30:12
Φωτογραφία για «ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟΣ Ο ΧΑΚΕΤ»
Ο Χριστόφορος Στεφανίδης σκιαγραφεί τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, ενώ από το... μικροσκόπιό του πέρασε και ο Ντάνιελ Χάκετ.

Ο 35χρονος γκαρντ του Αρκαδικού γνωρίζει όσο λίγοι το πρωτάθλημα της Α1. Οι γνώσεις του, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς φέτος συμμετείχε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, με τον οποίο το απόγευμα του Σαββάτου (3/10) βρέθηκε αντιμέτωπος στο ΣΕΦ.

Το SDNA επικοινώνησε με τον Χριστόφορο Στεφανίδη, ο οποίος δήλωσε αρχικά πως... «ήμουν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, αλλά έφυγα πριν ενσωματωθούν οι διεθνείς παίκτες. Είδα πόσο πλήρης είναι ο Ολυμπιακός παρά την απουσία του Οθέλο Χάντερ. Ολη η ομάδα προσπαθεί να αφομοιώσει την φιλοσοφία του προπονητή: την πολύ πιεστική άμυνα και την ομαδικότητα στην επίθεση. Είδα διάθεση, πολλή πίεση, μεγάλη αυταπάρνηση και ομαδικότητα, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός και στο επιθετικό κομμάτι».

Η κουβέντα δεν γινόταν να μην πάει και στους..
. νεοφερμένους στον Πειραιά. «Τα νέα παιδιά δεν γίνεται να τα κρίνουμε από ένα παιχνίδι. Ολοι είχαν ενέργεια κι έδειξαν διάθεση στην άμυνα. Εχουν καταλάβει πόσο σημαντική είναι η άμυνα για τον κόουτς, ενώ στην επίθεση αναγνωρίζουν πως υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ηγέτης στην περιφέρεια, ο Σπανούλης κι ακόμα ένας ηγέτης στους ψηλούς, ο Πρίντεζης. Προσπαθούν μέσω της ομαδικότητας να γίνουν λειτουργικοί για την ομάδα».

Επίσης, ζητήθηκε από τον Χριστόφορο Στεφανίδη να αναφερθεί λίγο εκτενέστερα στον Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό. «Χωρίς να αποτελεί κριτήριο ο χρόνος που αγωνίστηκε, είδα έναν παίκτη που προσπαθούσε να κάνει όσα μας ζήταγε ο προπονητής στην προετοιμασία. Να είναι σκληρός και δυνατός στην άμυνα και ομαδικός στην επίθεση.

Πολλοί παίκτες έχουν καταφέρει να γίνουν κομμάτι του Ολυμπιακού αφομοιώνοντας τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα. Δεν βλέπω τον λόγο να μην τον κάνει και ο Χάκετ, ο οποίος είναι γνωστός στο ευρωπαϊκό στερέωμα».

Οσον αφορά τον Αρκαδικό ο Χριστόφορος Στεφανίδης τόνισε πως... «η ομάδα δουλεύει πολύ καλά την τελευταία εβδομάδα. Το ρόστερ γέμισε. Εχουμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος και για αυτό χρειαζόμαστε υπομονή και ηρεμία. Αν έχουμε ηρεμία και υπομονή, πιστεύω πως θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τον στόχο της παραμονής».

Τι έκανε τον έμπειρο γκαρντ να δεχτεί την πρόταση της ομάδας της Τρίπολης; «Ο τρόπος προσέγγισης του Αρκαδικού ήταν πολύ καλός και ουσιαστικός. Είχε γίνει μία πρώτη προσέγγιση στις αρχές του καλοκαιριού. Πέρασαν οι ημέρες και ο τρόπος που με προεσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας ακόμα και στα μέσα Σεπτεμβρίου ήταν πολύ όμορφος. Εμαθα περισσότερα για την ομάδα και είδα πως λειτουργεί ως ένα πολύ καλό σύνολο».

Τέλος, ο Χριστόφορος Στεφανίδης, ο οποίος ετοιμάζεται για την 12η σεζόν στην Α1, ρωτήθηκε για τους προσωπικούς του στόχους: «Κάθε παίκτης που μπαίνει στο γήπεδο είναι φιλόδοξος. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Θέλω να είμαστε υγιείς και να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ