2015-10-26 12:39:12
Φωτογραφία για Έξυπνες ιδέες διακόσμησης για το διάδρομο του σπιτιού σας
Τις περισσότερες φορές θεωρούμε το διάδρομο τυφλό και άχρηστο σημείο, το οποίο απλά διασχίζουμε, χωρίς όμως να του δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Γιατί, λοιπόν, να μην αξιοποιήσουμε το χώρο μας διακοσμώντας και αξιοποιώντας τον κατάλληλα; Μικρές και έξυπνες ιδέες που θα αλλάξουν την όψη του διαδρόμου και θα του δώσουν μία χαρούμενη νότα, φτιάχνοντας και τη δική μας διάθεση κάθε φορά που τον διασχίζουμε.

Χαλάκι από πέτρες

Ένα πρωτότυπο χαλάκι το οποίο μπορεί να μπει δίπλα από την είσοδο του σπιτιού μας για να υποδέχεται τα υποδήματά μας όταν μπαίνουμε σε αυτό. Σίγουρα είναι πρωτότυπο, σίγουρα είναι διαφορετικό και φυσικά θα κλέψει τις εντυπώσεις. Παίρνουμε μία επίπεδη επιφάνεια για βάση και με μία θερμόκολλα αρχίζουμε και κολλάμε μία μία τις πέτρες, δημιουργώντας το δικό μας πρωτότυπο ψηφιδωτό. Ξεχωριστό και ιδιαίτερο, μπορεί να δώσει μία πιο γήινη νότα στο χώρο μας, αλλάζοντας την εικόνα του. Επιπλέον μπορούμε εάν θέλουμε να βάψουμε ορισμένες από τις πέτρες μας δημιουργώντας σχέδια πάνω στο χαλάκι μας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περάσουμε κι ένα ειδικό λούστρο, το οποίο θα αντέξει στη φθορά της συχνής χρήσης.


Συρταρωτά ράφια

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το πλαίσιο στήριξης στον τοίχο. Αυτό θα είναι ένα ορθογώνιο πλαίσιο με κάθετες δοκούς ανάμεσα στα δύο ξύλα. Στηρίζουμε το πλαίσιό μας με βίδες και ούπα στον τοίχο και στη συνέχεια δημιουργούμε τη θήκη για το ράφι μας. Παίρνουμε τέσσερα κομμάτια μελαμίνη και φτιάχνουμε ένα κουτί σε διαστάσεις ελαφρώς ­μεγαλύτερες από αυτές του πλαισίου, ώστε να μπει ­συρταρωτά πάνω στο πλαίσιο στήριξης. Φροντίζουμε το πλαίσιο στήριξης να είναι σε τέτοια ­γωνία ώστε το ράφι να κουμπώνει καλά.

Τραπεζάκι... ζωγραφιστό

Πολλές φορές θα θέλαμε να τοποθετήσουμε ένα μικρό τραπεζάκι ή μία κονσόλα στο διάδρομο, όμως ο περιορισμός του χώρου είναι ­απαγορευτικός για μία τέτοια επιλογή. Μπορούμε όμως εύκολα να «­δημιουργήσουμε» ένα τραπεζάκι στον τοίχο μας. Εάν το ταλέντο μας στη ζωγραφική είναι περιορισμένο, η λύση έρχεται από τα στενσίλ και από τα ­αυτοκόλλητα βινυλίου. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα μικρό ράφι στο πάνω μέρος του. Η χρηστική προσθήκη του ραφιού θα δημιουργήσει μία όμορφη οφθαλμαπάτη.

Επιτοίχιο ενυδρείο

Μία πρωτότυπη και ιδιαίτερη λύση διακόσμησης για το διάδρομό μας είναι οι επιτοίχιες γυάλες και τα επιτοίχια ενυδρεία, τα οποία μπορούμε να τα προμηθευτούμε έτοιμα από το εμπόριο ή να παραγγείλουμε τα υλικά στις κατάλληλες προδιαγραφές και να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Με αυτό τον τρόπο ο διάδρομός μας πέρα από μία ευχάριστη διακόσμηση θα αποκτήσει και ζωή, φιλοξενώντας τα ψαράκια μας. Φυσικά θα πρέπει να επιλέξουμε με προσοχή και τα ψαράκια τα οποία θα τοποθετήσουμε στις συγκεκριμένες γυάλες, προκειμένου να είναι όλοι στο σπίτι ευτυχισμένοι!

Βάζα από μπουκάλια

Τα άδεια μπουκάλια κρασιού μπορούν να μετατραπούν σε πρωτότυπα επιτοίχια βάζα. Με ζεστό νερό και σαπούνι αφαιρούμε από την επιφάνειά τις ετικέτες. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε ένα χρωματοπωλείο ή ένα κατάστημα με σιδηρικά για να προμηθευτούμε μικρές βάσεις και τους ανάλογους μεταλλικούς βραχίονες. Στερεώνουμε τις βάσεις και τους βραχίονες στους τοίχους, περνάμε τα μπουκάλια και τα σταθεροποιούμε ­βιδώνοντας τους βραχίονες. Προσθέτουμε το νερό και τα λουλούδια που θέλουμε μέσα στα μπουκάλια. Εάν θέλουμε μπορούμε στα μπουκάλια να βάλουμε αποξηραμένα λουλούδια ή ένα από αυτά να το γεμίσουμε αρωματικό υγρό και στικς από μπαμπού για να γίνει το αρωματικό του χώρου μας. Οι επιλογές και οι δυνατότητές τους είναι πολλές και σίγουρα ενδιαφέρουσες για ένα χώρο που μέχρι πρότινος δεν του δίναμε σημασία.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ