2015-10-27 22:50:07
Φωτογραφία για BOMBA: Ο Πούτιν θα καταστρέψει το διαδίκτυο;
Τρόμο έχουν προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα οι υποψίες των ΗΠΑ, πως η Ρωσία πρόκειται να καταστρέψει το διαδίκτυο.

Πιο αναλυτικά, οι The New York Times αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους ότι, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ανάμεσα στους Αμερικανούς αξιωματούχους πως το επόμενο βήμα στο σχέδιο του Βλάντιμιρ Πούτιν, αποτελεί ο έλεγχος της παγκόσμιας ροής πληροφοριών, καθώς έχει παρατηρηθεί ασυνήθιστη δραστηριότητα των ρωσικών υποβρυχίων, σε κομβικά σημεία του παγκόσμιου δικτύου υποβρύχιων καλωδίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τις επικοινωνίες.

Συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί αυξημένη ρωσική δραστηριότητα στην Βόρεια Θάλασσα και τις αμερικανικές ακτές, ενώ πριν από ένα περίπου μήνα εντοπίστηκε το ρωσικό κατασκοπευτικό Yantar, κοντά στις ακτές τη Κούβας, με αποστολή τον εντοπισμό και την χαρτογράφηση των καλωδίων, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των The New York Times, στόχος των Ρώσων είναι η καταστροφή των βαθύτερων τμημάτων των συγκεκριμένων καλωδίων, καθιστώντας τον εντοπισμό και την επισκευή τους, ιδιαίτερα δύσκολο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υποβρύχιο σύμπλεγμα καλωδίων, αποτελεί ζωτικό κομμάτι του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού, καθώς μια ενδεχόμενη καταστροφή του πρόκειται να επιφέρει στις διεθνείς αγορές ζημιά αξίας 10 τρισ. δολαρίων, ενώ πάνω σε αυτό βασίζεται η μεταφορά του 95% των πληροφοριών παγκοσμίως. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ