2015-10-28 07:11:11
Φωτογραφία για Απίστευτο: Έκλεψαν πτώμα για να τελέσουν «γάμο φαντασμάτων»
Η αστυνομία της Κίνας συνέλαβε τρία άτομα με την κατηγορία της σύλησης τάφου και της κλοπής πτώματος. Μπορεί να είχαν σκοπό να αποκομίσουν πάνω από 2.500 δολάρια γι” αυτό τους το εγχείρημα, όμως η ιστορία και το γιατί το έκαναν είναι άκρως πιο ενδιαφέρουσα.

Ο λόγος ήταν για να τελεστεί ένας «γάμος φαντασμάτων»!

Οι συγκεκριμένες τελετές που λέγονται αλλιώς «γάμοι του κάτω κόσμου» είναι ένα έθιμο της αρχαίας Κίνας, που όπως δείχνουν τα κρούσματα των τελευταίων ετών, έχει αρχίσει να αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα με τη δράση συμμοριών να συμβάλλει σε αυτό.

Οι «γάμοι του κάτω κόσμου» είναι μια παράδοση κατά την οποία οι συγγενείς του νεκρού, τον θάβουν μαζί με ένα πτώμα αντίθετου φύλου με σκοπό να συνεχιστεί το οικογενειακό όνομα στο μέλλον, ή να φέρει γαμπρό σε κάποια κόρη, ή να αποτρέψει έναν μικρότερο αδερφό να παντρευτεί πριν από το μεγαλύτερο. Φυσικά προϋπόθεση για όλο αυτό, ήταν να μην έχει παντρευτεί το νεκρό μέλος της οικογένειας όσο βρισκόταν εν ζωή.


Ο ύποπτος της υπόθεσης, είναι ο Χου, ένας 72χρονος Κινέζος, ο οποίος ομολόγησε πως ήταν διατεθειμένος να πληρώσει πάνω από 2.500 ευρώ για να παραλάβει τη νεκρή «νύφη».

Όταν όμως οι χωρικοί στην επαρχία Ρουιτσένγκ είδαν ότι ο τάφος είχε συληθεί και το πτώμα έλειπε, ειδοποίησαν τις αρχές, που δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στα ίχνη της συμμορίας και να λύσουν την υπόθεση.

Αν και το συγκεκριμένο έθιμο ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο κατά τις ένδοξες κινεζικές δυναστείες των Μινγκ και Τσινγκ, μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να έρχονται στο φως υποθέσεις που υποδεικνύουν την απόπειρα αναβίωσής του. Το 2013 μια έγκυος γυναίκα είχε δολοφονηθεί ώστε να πουληθεί ως νεκρή «νύφη», προκαλώντας εθνική κατακραυγή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ