2015-10-28 16:17:09
Φωτογραφία για Τρεις αμερικανικοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για τη δημιουργία και εκμετάλλευση τερματικού σταθμού LNG
Την άμεση υλοποίηση των αναπτυξιακών μέτρων ζητά ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου προκειμένου να σταλεί το μήνυμα στις διεθνείς αγοράς ότι η χώρα είναι έτοιμη να δεχθεί ξένες επενδύσεις και να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας της.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Είμαστε στο και πέντε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της.

Οπως τόνισε ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος είναι ισχυρό από τους αμερικάνους επενδυτές οι οποίοι ωστόσο αναμένουν τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στο κομμμάτι των μεταρρυθμίσεων της δημόσιας διοίκησης και την υλοποίηση των δεσμεύσεων που προβλέπει το Μνημόνιο.

Ψηλά στην ατζέντα των Αμερικανών επενδυτών βρίσκονται ο τουρισμός και η ενέργεια (κυρίως το κομμάτι των υδρογονανθράκων)
.  Ήδη τρεις αμερικανικοί όμιλοι ενδιαφέρονται για τη δημιουργία τερματικού σταθμού και εγκαταστάσεων αποθήκευσης και μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Επίσης ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος εκτιμά πως αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον από πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ κατά τον επόμενο γύρο παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη, αλλά και για τη δημιουργία logistics centers στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Εν τω μεταξύ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, ενώ σε λίγες εβδομάδες από σήμερα το Ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριο του στο οποίο αναμένεται να δώσουν το παρόν οι επικεφαλής τουλάχιστον δέκα εκ των μεγαλύτερων hedge funds και distress funds των ΗΠΑ. Πάντως η Ελλάδα παραμένει, έστω και χαμηλά, στη λίστα ενδιαφέροντος αμερικανικών κεφαλαίων.
 Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
4,2 εκατ. για ιατρική έρευνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
4,2 εκατ. για ιατρική έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ