2015-10-28 23:06:20
Φωτογραφία για ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ... ΕΓΚΕΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-8
Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος, 8-8, με την Έγκερ στην Ουγγαρία χάρη στο γκολ του Μπλαι Μάλιαρακ 10’’ πριν το φινάλε

Στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων για το LEN Champions League, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με την Έγκερ (8-8), η οποία έχει εξασφαλισμένη παρουσία στο Final Six ως διοργανώτρια. Οι ερυθρόλευκοι απέφυγαν την ήττα μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης χάρη στο γκολ του Μάλιαρακ δέκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Η εικόνα του Ολυμπιακού δημιούργησε προϋποθέσεις νίκης, αλλά η εξέλιξη του χαρακτηρίζει θετικό το βαθμό της ισοπαλίας για την οικονομία του ομίλου. Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια καλά δουλεμένης ομάδας σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού, πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα και τακτική προσήλωση. Και Ενδεχομένως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό αν οι διαιτητές δεν επέτρεπαν το πολύ σκληρό παιχνίδι των Ούγγρων, το οποίο κάποιες φορές άγγιζε τα όρια του αντιαθλητικού, ειδικότερα από το σημείο που ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρα τον έλεγχο του αγώνα και προηγούνταν στο σκορ. Η προσπάθεια του Ολυμπιακού στον όμιλο συνεχίζεται με το δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο Βερολίνο, κόντρα στην Σπαντάου και με επιθυμία το ταξίδι να καταλήξει εκεί απο όπου ξεκίνησε σήμερα.


Προσηλωμένος από την αρχή

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα και με εξαίρεση το γκολ που δέχτηκε σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια ήταν αποτελεσματικός και δυναμικός σε αυτό τον τομέα. Στην επίθεση δεν έχει αποκτήσει την λειτουργία που επιθυμούσε αλλά το γκολ του Φουντούλη 18’’ πριν το φινάλε διαμόρφωσε το 1-1 του πρώτου οκταλέπτου.

Ανατροπή και προβάδισμα με Φουντούλη-Κολόμβο

Η εξαιρετική αμυντική προσήλωση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την σημαντική διαφορά, ότι βελτιώθηκε η επιθετική λειτουργία. Αποτέλεσμα αυτού οι ερυθρόλευκοι να προηγηθούν για πρώτη φορά με το γκολ του Φουντούλη και να αυξήσουν το προβάδισμα τους στα δυο γκολ με τον Χριστόδουλο Κολόμβο από την θέση του φουνταριστού. Οι Ούγγροι μπορεί να βρήκαν τον δρόμο προς στα δίχτυα μετά απο ώρα (0:25 πριν το φινάλε) μειώνοντάς σε 2-3, αλλά η ερυθρόλευκη απάντηση ήταν άμεση και δόθηκε δια… στόματος Κολόμβου, που με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το 2-4 διασφαλίζοντας το προβάδισμα των 2 γκολ για τον Ολυμπιακό.

Συναρπαστική εξέλιξη

Το οκτάλεπτο ξεκίνησε με ένα τυχερό γκολ του Χαράι για την Έγκερ, λίγο αργότερα όμως ο Μυλωνάκης έφερε και πάλι την διαφορά στα δυο γκολ με ένα καταπληκτικό τέρμα από την περιφέρεια. Οι αποβολές με αντικατάσταση των Δερβίση και Βλαχόπουλου έδειξαν να επηρεάζουν την λειτουργία της ομάδας σε άμυνα και επίθεση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και με γκολ των Τσουκ (4:04) και Βαπένσκι (1:06) ισοφάρισαν τον αγώνα.

Αρνήθηκε να χάσει

Οι Ούγγροι με την έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους ερυθρόλευκους με ένα γκολ του Χαράι (7:38) να περάσουν ξανά μπροστά στο σκορ μετά από αρκετή ώρα. Η αποβολή με αντικατάσταση του Δελακά ήταν ακόμα ένα πρόβλημα για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο Μουρίκης ισοφάρισε σε 6-6 με τους γηπεδούχους να περνάνε και πάλι μπροστά στο σκορ με γκολ του Ζίβος στον παίκτη παραπάνω (5:43). Το γκολ του Τζέσε Σμιθ από την περιφέρεια έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια. Η συγκλονιστική εξέλιξη του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά κορυφώθηκε όταν το προβάδισμα πέρασε και πάλι στα χέρια των γηπεδούχων 1,5 λεπτό πριν το φινάλε με γκολ του Χαράι από την θέση του φουνταριστού. Όμως ο Ολυμπιακός δεν κατέθεσε τα όπλα, πάλεψε μέχρι στο τελευταίο δευτερόλεπτο για να αποφύγει την ήττα και τελικά τα κατάφερε με γκολ του Μπλάι Μάγιαρακ σε παίκτη παραπάνω, 10 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο προπονητής των γηπεδούχων πήρε τάιμ άουτ για να οργανώσει την επίθεση της ομάδας του, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού δεν άφησε περιθώρια στους Ούγγρους να ελπίζουν σε κάτι.

Τα Οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 3-1, 3-3

Διακύμανση:

1ο Οκτάλεπτο : 1-0 Βαπένσκι (περιφέρεια, 5:10), 1-1 Φουντούλης (π/π, 0:18)

2ο Οκτάλεπτο : 1-2 Φουντούλης (περιφέρεια, 3:40), 1-3 Κολόμβος (π/π, 2:29), 2-3 Ζίβος (π/π, 0:25), 2-4 Κολόμβος (π/π, 0:08)

3ο Οκτάλεπτο : 3-4 Χαραϊ (π/π, 6:48), 3-5 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 5:34), 4-5 Τσουκ (π/π, 4:04), 5-5 Βαπένσκι (περιφέρεια, 1:06),

4ο Οκτάλεπτο : 6-5 Χαράι (περιφέρεια, 7:38), 6-6 Μουρίκης (π/π, 6:24), 7-6 Ζίβος (π/π, 5:43), 7-7 Σμιθ (περιφέρεια, 2:31), 8-7 Χαράι (φουνταριστός 1:27), 8-8 Μάλιαρακ (π/π 0:10)

Εγκερ : Χαράι 3, Βαπένσκι 2, Ζίβος 2, Τσουκ 1, Μπέντο, Έρντελι, Τσουσκοβιτς, Ανγκιάλ, Μίτροβιτς

Ολυμπιακός : Φουντούλης 2, Κολόμβος 2, Μουρίκης 1, Μάλιαρακ 1, Σμιθ 1, Μυλωνάκης 1, Βλαχόπουλος, Ντόσκας, Δερβίσης, Δελακάς, Πάβιτς.

Βλάχος : “Θετικό αποτέλεσμα”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr:

“Ήταν ένας αγώνας στα μέτρα μας, τον οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Έτσι όπως εξελίχθηκε βέβαια η αναμέτρηση και η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, μιας και δεν νομίζω να “περάσουν” πολλές ομάδες από την έδρα της Έγκερ. Δεν πανηγυρίζουμε, ούτε βέβαια κλαίμε για το αποτέλεσμα, μιας και απο αύριο κιόλας θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς. Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην Ουγγαρία.”
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ