2015-10-30 06:33:11
Φωτογραφία για Αυτή είναι η νέα Aston Martin του James Bond [video]
Η Aston Martin DB10 είναι ένα πρωτότυπο που κατασκευάστηκε και εξελίχθηκε από τους σχεδιαστές και μηχανικούς της βρετανικής φίρμας αποκλειστικά για την νέα αποστολή του δημοφιλούς πράκτορα James Bond στην ταινία “Spectre”.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι μοντέλο παραγωγής, το νέο όχημα του 007 δεν είναι και τόσο καινούργιο όσο αφήνει να εννοηθεί το εντυπωσιακό νέο... περιτύλιγμα. Βασίζεται στο υπάρχον πάτωμα «VH» (vertical/horizontal) με τον ατμοσφαρικό V8 κινητήρα των 4,7 λίτρων να προέρχεται από τη V8 Vantage. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο το οποίο κατασκευάστηκε σε 10 αντίτυπα για τις ανάγκες της 24ης περιπέτειας του ήρωα του Ian Fleming που ενσαρκώνει ο Daniel Craig.

H εντυπωσιακή σχεδίαση της DB10 μας προϊδεάζει για το πως θα είναι τα μελλοντικά μοντέλα της Aston. Στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης παρουσιάστηκε επίσημα μια ειδική έκδοση της DB9 για του λάτρεις του James Bond, με την ονομασία DB9 GT Bond Edition, ενώ οι ιθύνοντες της εταιρείας ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα ότι η ονομασία του επόμενου supercar της φίρμας θα φέρει την ονομασία DB11 και πως βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης, με την επίσημη παρουσίαση του να πραγματοποιείται μέσα στο 2016 (πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης).


"Είμαι υπερήφανος που επιβεβαιώνω ότι το όνομα του επόμενου νέου μοντέλου μας θα είναι DB11. Αυτό δεν είναι μόνο η απόδειξη της πρόθεσής μας να συνεχίσουμε την μακρά ιστορία εμβληματικών sportscars με τα διακριτικά DB -τα οποία αποτελούν το DNA της φίρμας μας- αλλά και του φιλόδοξου σχεδίου μας για το μέλλον", τόνισε ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Andy Palmer που πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη κωδική ονομασία του μοντέλου επιλέχθηκε γιατί "...η DB10 ήταν ένα concept car το οποίο συμφωνήθηκε για την νέα ταινία James Bond. Έτσι, επιλέξαμε να προσπεράσουμε μια… γενιά και να ονομάσουμε το νέο μοντέλο DB11”.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση της DB11, αυτή θα έχει σαφείς επιρροές από την πρωτότυπη DB10, ενώ οι κινητήριες μονάδες που θα χρησιμοποιεί θα είναι ο βρετανικός V12 6 λίτρων καθώς επίσης και ο 4λιτρος V8 Biturbo της Mercedes-AMG.

Θυμίζουμε ότι η βρετανική φίρμα έχει έρθει σε συμφωνία με τη Mercedes-AMG ώστε να αγοράσει από τη θυγατρική της Mercedes τους νέους turbo V8 κινητήρες των 4,0 λίτρων (το μηχανικό σύνολο που υπάρχει και κάτω από το καπό της AMG GT και αποδίδει 510 ίππους και 700 NM ροπής) ώστε να τους χρησιμοποιήσει στα νέα της μοντέλα.

H υπόθεση του "Spectre"

Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα από το παρελθόν του Bond (Daniel Craig) τον οδηγεί να αποκαλύψει μία εγκληματική οργάνωση.

Όσο o M (Ralph Fiennes) μάχεται πολιτικές δυνάμεις για να κρατήσει ζωντανή τη μυστική υπηρεσία, ο 007 ξεφλουδίζει τα στρώματα της διαφθοράς για να αποκαλύψει τη φρικτή αλήθεια πίσω από το Spectre.

Το "Spectre" κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου 2015 από τη Feelgood Entertainment.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ