2015-10-31 14:21:10
Φωτογραφία για 1ο Baby Rally στην Πλατεία Συντάγματος
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η image communication διοργανώνουν το 1ο Baby Rally το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 10π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Χορηγός είναι και ο Αθήνα 9,84.

Χιλιάδες παιδιά έως 10 ετών και γονείς συναντιούνται σε ένα πανηγύρι χαράς, συμμετοχής και επιμόρφωσης για την Οδική Ασφάλεια, την κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους, με πολλές δράσεις εξοικείωσης και πρακτικής. Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει τους μικρούς μας φίλους μέσω των τεσσάρων ή των δύο τροχών πιο κοντά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον οποίο θα πρέπει να μάθουν ως παιχνίδι.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα στηθούν δύο πίστες, όπου τα παιδιά θα οδηγούν με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια ή ποδήλατα. Στη μία πίστα θα διαμορφωθούν συνθήκες πόλης με διασταυρώσεις, κυκλικές διαδρομές σε πλατείες, προτεραιότητα πεζών κ.λ.π., όπου τα οι μικροί μας φίλοι μέσα από το παιχνίδι θα μαθαίνουν κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας. Στην άλλη, για τα μεγαλύτερα παιδιά, θα γίνει αγώνας «ταχύτητας», ενώ σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν ιδιόμορφα pit, σταθμοί ανεφοδιασμού για τους οδηγούς.


Τη διαχείριση της πίστας Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει το Ίδρυμα του αείμνηστου Άρη Σταθάκη (ΙΣΤΑΡ).

Στη μεγάλη διοργάνωση του 1ου Baby Rally συμμετέχει η Τροχαία Αττικής, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν τις συνθήκες ασφάλειας στους δρόμους, αλλά και ότι οι τροχονόμοι είναι φίλοι τους και προστάτες της ζωής τους.

Επίσης, στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή κοινωνικοί φορείς, σχολεία της Αττικής, ειδικά σωματεία γονέων και κηδεμόνων και εταιρείες που ασχολούνται με το παιδί και τις ανάγκες του.

Το 1ο Baby Rally θα πλαισιώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου παράλληλες δράσεις με δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς τους. Μεταξύ άλλων θα διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής με αντικείμενο την οδική ασφάλεια και θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις θεάτρου σκιών με θέμα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ η εκδήλωση και τις δύο ημέρες διεξαγωγής της θα διαρκέσει έως τις 6μ.μ.

Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα δοθούν έπαθλα και πολλά αναμνηστικά δώρα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ