2015-11-02 17:23:41
Φωτογραφία για Και βολές ΚΚΕ κατα της κυβερνησης για την προκαταβολή για τα Ρ-3 Β
Στις αντιδράσεις Ν.Δ., Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) , ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και της ''Ενωσης Κεντρώων'',  και το ΚΚΕ παρενέβη στο θέμα της εκταμίευσης της προκαταβολής 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β του Πολεμικού Ναυτικού με Ερώτηση βουλευτών του προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Το κείμενο της Ερώτησης του ΚΚΕ είναι το εξής :

Θέμα: Εκταμίευση δόσης για την αναβάθμιση αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση προχώρησε στην εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση πέντε (5) υπέργηρων αεροσκαφών P-3 ναυτικής συνεργασίας.

Τη σύμβαση είχε υπογράψει το 2014 η κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ και ενεργοποίησε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό.

Την ίδια ώρα τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά με νέα φορολογικά μέτρα, με ισοδύναμα, με μείωση και κατάργηση κοινωνικών παροχών, όπως το επίδομα θέρμανσης, το οικογενειακό επίδομα τέκνων κ.α.

Με την πολιτική της η κυβέρνησης εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Η αναβάθμιση των συγκεκριμένων αεροσκαφών καλύπτει κατά βάση νατοϊκές ανάγκες και σχεδιασμούς για επεμβάσεις ενάντια σε λαούς της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί πως τοποθετείται η κυβέρνηση για τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα.

Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης

Λιάνα Κανέλλη

Σταύρος Τάσσος
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ