2015-11-02 20:56:43
Φωτογραφία για ''Στρατηγός Kίμωνας'' :Το υποθαλάσσιο καλώδιο ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα που αναπτύσσει η Cyta
Νέα υποθαλάσσια σύνδεση οπτικών ινών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο θα θέσει σε λειτουργία εντός του 2015 η εταιρεία επικοινωνιών Cyta. 

Το υποθαλάσσιο σύστημα Kimonas θα συνδέει τον καλωδιακό σταθμό της Cyta στον Πεντάσχοινο της Κύπρου με τον καλωδιακό σταθμό που διατηρεί στα Χανιά η Med Nautilus, θυγατρική της Telecom Italia Sparkle. Ο σταθμός στα Χανιά συνδέεται με την Αθήνα μέσω του συστήματος Athena, ιδιοκτησίας της Cyta Ελλάδος. Από εκεί η σύνδεση διασχίζει τη Στερεά Ελλάδα και προεκτείνεται μέχρι τη Σόφια και άλλα σημεία σε βαλκανικές χώρες. Το σύστημα Kimonas δημιουργεί έτσι έναν νέο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο που θα διασυνδέει τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη με την Αίγυπτο και άλλους σημαντικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή μέσω Κύπρου, επισημαίνει η Cyta σε ανακοίνωσή της. Ταυτόχρονα, μέσω των δικτύων της Telecom Italia Sparkle, συνεργάτη του ομίλου Cyta, θα προσφέρει δυνατότητες διασύνδεσης στα Ανατολικά με την Τουρκία και στα Δυτικά με την Ιταλία και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. 


Η Cyta τονίζει ότι το νέο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα KIMONAS θα εισαχθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος του 2015. Προσαιγιάλωση στον καλωδιακό σταθμό της Cyta στον Πεντάσχοινο της Κύπρου. Εκτιμάται ότι το KIMONAS, το πρώτο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών αποκλειστικής ιδιοκτησίας της Cyta, δυναμώνει ακόμη περισσότερο την υψηλή αξιοπιστία των υποδομών επικοινωνίας μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας. Το σύστημα συμπληρώνει και αναβαθμίζει υφιστάμενα εναλλακτικά τμήματα της Cyta στο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα Med Nautilus και ειδικότερα όσον αφορά στους οπτικούς δακτυλίους MINERVA και ATHENA, που διασυνδέουν την Κύπρο με τη Σικελία και την Αθήνα με την Κρήτη, αντίστοιχα.

Σημαντικός τηλεπικοινωνιακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο

 Ο Γιάννης Κουλίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και άλλων θυγατρικών του Ομίλου και Διευθυντής Εθνικής & Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς της Cyta, δήλωσε ότι, μέσω της εκτεταμένης διεθνούς τηλεπικοινωνιακής υποδομής της Cyta με πολλαπλά υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα που διασυνδέουν την Κύπρο με τις γειτονικές χώρες και άλλους διεθνείς προορισμούς, η Κύπρος αποτελεί σήμερα σημαντικό τηλεπικοινωνιακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο. Επεσήμανε ότι, παράλληλα, η θυγατρική Cyta Ελλάδος διαθέτει ένα εκτεταμένο εξαίρετο δίκτυο οπτικών ινών, μήκους πέραν των 5.500 χλμ, που καλύπτει πάνω από το 70% του πληθυσμού της χώρας και εκτείνεται από την Κρήτη στο νότο, μέχρι τη βόρεια Ελλάδα και πιο πέρα, στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. 

Ο ίδιος τόνισε ότι, το νέο καλωδιακό σύστημα KIMONAS προσφέρει τόσο στη μητρική Cyta, όσο και στη Cyta Ελλάδος, αμοιβαίες επιχειρηματικές ευκαιρίες για πρόσβαση σε νέες αγορές στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και μέσω ενός κοινού μετώπου Κύπρου – Ελλάδος, δημιουργεί συνέργειες για τον Όμιλο ως μια εναλλακτική τηλεπικοινωνιακή γέφυρα μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, μεταξύ Ανατολής και Δύσης. 

Ο Αθηναίος στρατηγός της αρχαιότητας Κίμωνας

Η νέα υποθαλάσσια οπτική διασύνδεση μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας έλαβε την επωνυμία KIMONAS σε ανάμνηση του φημισμένου Αθηναίου στρατηγού της αρχαιότητας Κίμωνα (5ος αι. π.Χ.), ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους κατακτητές της. Οι συνεχιζόμενες νίκες των δυνάμεων του Κίμωνα στην Κύπρο, λίγο ύστερα από το θάνατό του, προκάλεσαν τη γνωστή επιγραμματική φράση ότι ο Αθηναίος στρατηγός «και νεκρός ενίκα». 

ΠHΓΗ: news.in.gr/ philenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ