2015-11-03 15:03:09
Φωτογραφία για Πάμε για αλλαγή ηγετικού χώρου στη Σαουδική Αραβία;
Δεν μιλάμε απλώς για αλλαγή του ηγέτη αλλά της «οικογένειας» που κατέχει την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Ηγετικός χώρος είναι το... σύνολο των γεωπολιτικών και στρατηγικών συμφερόντων που εξυπηρετούνται από τη σημερινή ηγεσία. Θα επανέλθουμε αναλυτικότερα σε λίγο αλλά τώρα που κάποια παρασκήνια αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φέρνουμε το θέμα στο προσκήνιο για να γίνει γνωστό.

Πολύ πιθανόν, η ρωσική απόφαση να στηρίξει το λαό της Συρίας (η στήριξη του Άσαντ είναι αποτέλεσμα αυτού) έπαιξε ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι το σαουδαραβικό καθεστώς έχει τον καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη ισλαμοφασιστών, αλλά σίγουρα η μακρόχρονη εχθρότητα προς το σαουδαραβικό καθεστώς που έχουν πρώην και σημερινά στελέχη του κόσμου των υπηρεσιών ασφαλείας στις ΗΠΑ βοήθησε πολύ. Από την 11η Σεπτεμβρίου πολλοί από το προσωπικό ασφαλείας στις ΗΠΑ εξοργίζονται με τη σαουδαραβική ηγεσία για τις ακρότητές της και τη σαφή σχέση της με την ενίσχυση της τρομοκρατίας. Η ανοχή του Λευκού Οίκου στο καθεστώς τούς εξοργίζει περισσότερο.

Ίσως, η σαούδικη βρωμιά πέρασε κάθε όριο (μετά και από την καταστροφή της Υεμένης και γενοκτονίας των Χούθι) και έφτασε το τέλος της.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ