2015-11-05 02:06:07
Φωτογραφία για Μπορείς, καν’ το! Σκίσε το I’ can’t!
Δυο μήνες πριν την εφαρμογή του Solvency II, είναι αρκετός καιρός διαμεσολαβητή μου, παράλληλα με τις λοιπές αλλαγές που κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, να προχωρήσεις και εσύ στις δικές σου αλλαγές. Είναι πολλές οι υποχρεώσεις στο περιβάλλον Φερεγγυότητας II και επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος (στα είπα και σε προηγούμενο άρθρο), θα πρέπει να κάνεις και εσύ τις δικές σου αλλαγές.

Ξεκίνησε σήμερα να μεταφέρεις τα χαρτιά από την «τσάντα» σου στο ipad! Άλλαξε τον καθημερινό τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων των πελατών σου. Κέρδος χρόνου θα είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα του πελατολογίου σου!

Ευτυχώς οι εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει τις αλλαγές. Συγχαρητήρια αξίζουν στην Interamerican, που εισήγαγε πρώτη στην ασφαλιστική αγορά, το ηλεκτρονικό γραφείο του ασφαλιστή, το ASKME. Ακολούθως και ευτυχώς όλες οι μεγάλες εταιρείες, Allianz, Generali, Axa,  MetLife, EurolifeERB, NNHellas, Εθνική επενδύουν αρκετά εκατομμύρια σήμερα για αυτήν την αλλαγή, προς όφελος των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.


Με το ipad στο χέρι ασφαλιστή μου, μπορείς να έχεις το «γραφείο» σου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Ο πελάτης σου μπορεί να πληρώσει το συμβόλαιο του με κάρτα ή χρέωση στον τραπεζικό του λογαριασμό, με το πάτημα ενός κουμπιού ή με την «προσωπική ηλεκτρονική υπογραφή του» (έρχονται οι αλλαγές). Ούτε διπλοτηλεφωνήματα, ούτε να ψάχνεις την σύζυγο να πάει στο ταχυδρομείο, την τράπεζα ή να περάσει από το γραφείο, ούτε να αγωνιάς εάν θα ακυρωθεί το συμβόλαιο, ούτε να καταθέτει ο πελάτης στον προσωπικό σου τραπεζικό λογαριασμό (απαγορεύεται!!). Άμεση πληρωμή! Άμεση προμήθεια! Η απόσταση από τον πελάτη και τις υποχρεώσεις του είναι πια ένα κλικ είτε είναι στην Αθήνα είτε σε προάστιο είτε στην επαρχία είτε στο εξωτερικό είτε εν πλω!

Το ηλεκτρονικό σου γραφείο, μπορεί να σου υπενθυμίζει εορτές, γενέθλια και σημαντικές ημερομηνίες που θα σε φέρουν πιο «κοντά» στην καρδιά και στις ανάγκες του πελάτη σου. Σκέφτηκες πως με το ipad, θα γλυτώσεις την γκρίνια του πελάτη που δεν μπορεί ή δεν θέλει να σου στείλει τα χαρτιά του, με email, φαξ κτλ. Μήπως να επισκεφτείς από την αρχή έναν - έναν τους πελάτες σου, να τους ενημερώσεις για τις  διαδικασίες διαφάνειας και φερεγγυότητας, που θα πρέπει να ακολουθήσεις και να φωτογραφίσεις με το ipad, όλα τα απαραίτητα έγγραφα που οφείλεις να διατηρείς σε αρχείο, συμφώνα με την πράξη 30/31 του επόπτη σου; Όση ώρα θα φωτογραφίζεις ταυτότητα, αποδεικτικό ΑΦΜ, έναν λογαριασμό ΔΕΗ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάριο ασθένειας, ιατρικές εξετάσεις, τυχόν ασφαλιστήρια που δεν σου ανήκουν για να επανέλθεις με αντιπρόταση, σίγουρα θα του πουλήσεις και ένα δεύτερο προϊόν ή θα πάρεις συστάσεις για τον δυσαρεστημένο κουμπάρο του.

Με την συχνή χρήση του ipad, εξοικονομείς ένα κάρο χρήματα, από άσκοπα τηλεφωνήματα μελάνια, εκτυπωτικό χαρτί, φθορές, ρύπους και αποκτάς οικολογική συμπεριφορά. Έπειτα σκέψου πόσες φορές πήγες διακοπές, έστω και Σαββατοκύριακο, χωρίς να φορτώσεις την βαριά σου «τσάντα» στο πορτ-μπάγκαζ του αυτοκινήτου... Κάνε ελαφρύτερο το «βάρος» της τσάντας σου και πήγαινε διακοπές, ανάλαφρος, αεράτος, στιλάτος και άμα λάχει πάρε και μια ηλεκτρονική υπογραφή από τον νέο πελάτη που γνώρισες στην εκδρομή σου.

Φυσικά πάντα θα κρατάς μια τσάντα, «άγια», με την φροντίδα και τον ιδρώτα σου και θα την γεμίζεις με αντικείμενα που δεν χωρούν στο ipad, όπως οι φυσικές αιτήσεις (για λίγο ακόμα...), προσωπικά δικά σου έγγραφα, δώρα για τον πελάτη, κάρτες κ.α.

Σίγουρα εκτός από τα στοιχεία που έχεις στην τσάντα σου, πρέπει να μεταφέρεις και κάποια στοιχεία που έχεις στο γραφείο σου. Πόσες χρονοβόρες ενέργειες διεκπεραιώνονται με ένα απλό κλικ του δευτερολέπτου! Αρκεί να σου θυμίσω πόσο δυσκόλεψαν οι συναλλαγές, για τους επαγγελματίες που δεν διέθεταν e-bankingκαι phone-banking, κατά την περίοδο επιβολής των capital controls. Εσύ πλήρωσες τα συμβόλαια του γραφείου σου με ηλεκτρονική συναλλαγή απευθείας στην ασφαλιστική εταιρεία ή άφησες τους πελάτες στον αέρα και στην ασάφεια των ημερών του περιορισμού των κεφαλαίων κίνησης;

Ψάξε να βρεις ένα σεμινάριο για τις ηλεκτρονικές εφαρμογές,  δήλωσε συμμέτοχη στα αντίστοιχα σεμινάρια των εταιρειών, άνοιξε τα φυλλάδια των ηλεκτρονικών συσκευών, κατέβασε app, «παίξε με την φαντασία σου» και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο στην ζωή σου.

Καλό ταξίδι στην χώρα της ηλεκτρονικής εποχής που φέρνει πολιτισμό και στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή! Σε όλες τις χώρες γίνονται μάχες για επικράτηση, με όλα τα μέσα, μεταξύ κλάδων (ζωή και γενικές), μεταξύ unit-linked και όχι UL, μεταξύ συμβολαίων υγείας και ζωής, μεταξύ καναλιών διανομής (Bancassurance, Brokers, Direct Writing, Agents κλπ). Σ’ αυτή τη μάχη η πληροφόρηση είναι το υπ’ αριθμόν 1 πλεονέκτημα και δε μπορείς φίλε διαμεσολαβητή να νικήσεις χωρίς τη συμμαχία της τεχνολογίας και του INTERNET. Το www.nextdeal.gr είναι δίπλα σου και για σένα! Στη μάχη επιβίωσης μάχονται σήμερα, όπως είπε σε ομιλία της στο ΣΕΜΑ η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, 4.860 επιχειρήσεις στην Ευρώπη με άμεσα εργαζόμενους ανθρώπους 1 εκατ. που παράγουν ασφάλιστρα 1,169 δισ. ευρώ και δίνουν 943 δισ. ευρώ αποζημιώσεις.
 Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ