2015-11-05 05:13:10
Φωτογραφία για Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει το σύμφωνο συμβίωσης διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, προαναγγέλλοντας ότι αυτή την εβδομάδα, θα αναρτηθεί στην ανοιχτή διαβούλευση.  

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε πως στο πολυνομοσχέδιο, θα περιλαμβάνονται και άλλες διατάξεις, μεταξύ των οποία και μια που αφορά στην ελευθερία του Τύπου.  

Οπως αποκάλυψε, σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα, θα προβλέπεται η κατάργηση του ελάχιστου ορίου των αποζημιώσεων εάν υπάρξει ένα βλαπτικό δημοσίευμα για την τιμή και την υπόληψη κάποιων. Ωστόσο, παράλληλα, εισάγεται μια διαδικασία διόρθωσης των βλαπτικών ή ψευδών δημοσιευμάτων. «Αυτό, αφενός θα βοηθήσει να ανακόπτεται η αναπαραγωγή της λάσπης, εάν αυτό το φαινόμενο εμφανιστεί, και αφετέρου θα φιλτράρει λίγο τις υποθέσεις εν όψει της Δικαιοσύνης, ώστε εάν υπάρξει μια τακτοποίηση που είναι πλήρης, να μην πηγαίνουν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, εκτός εάν απέμεινε μια αποδείξιμη και απτή υλική βλάβη» τόνισε.  


Διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασιστεί ανώτατο όριο αλλά αλλά εισάγονται κριτήρια, τα οποία είναι πιο ανοικτά και έμμεσα οδηγούν στον περιορισμό των υπερβολών. «Θα μπορεί και το δικαστήριο πλέον να επιδικάζει ένα ελάχιστο, πολύ μικρό ποσό, όταν η προσβολή είναι μικρής σημασίας και πολύ απλή. Θα το διασφαλίσουμε αυτό» σημείωσε.  

Οι αλλαγές για το βραχιολάκι κρατουμένων   Αναφερόμενος στην παρακολούθηση κρατουμένων με το ειδικό βραχιολάκι παραδέχθηκε ότι «ο θεσμός δεν έχει εφαρμοστεί στο βαθμό που θα θέλαμε». Τόνισε ότι θα υπάρξει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που προσπαθεί να βοηθήσει την εφαρμογή αυτής της ρύθμισης. Ο υπ. Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε επίσης την εκπαιδευτική άδεια, λέγοντας πως αποτελεί «ασπίδα κατά της δευτερογενούς εγκληματικότητας» και δεσμεύτηκε να γίνουνοι διατάξεις ευκολότερες, ώστε να μπορούν περισσότεροι να αξιοποιήσουν το θεσμό.  

Για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας   Ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι αυστηροποιεί την άσκηση ρατσιστικής βίας και μελετά μια ελαφριά ποινή για περιπτώσεις δημόσιας αναγγελίας, προσφοράς τροφής ή αίματος μόνο σε ομόφυλους κτλ.   Τέλος, για τη θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών επεσήμανε πως θα προβλέπεται η εκλογή νέων μελών στη θέση όσων έχουν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ έχει λήξει η θητεία τους. Δεν υπάρχει πρόβλημα αντίθετα με όσους δεν έχει λήξει η θητεία τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ