2015-11-05 17:30:48
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα 4 σημεία που δεν πρέπει ποτέ να ρίξετε ξίδι
Όσοι δηλώνετε φανατικοί της οικολογικής καθαριότητας θεωρείτε ότι το ξίδι είναι απλά θείο δώρο, που εξαφανίζει κάθε λογής λεκέδες.

Ωστόσο, όσο και αν το ξίδι αποτελεί ένα ιδανικό φυσικό καθαριστικό δεν θα πρέπει να θεωρείται πανάκεια και συνεπώς μην επιχιερήσετε να το ρίξετε στα ακόλουθα τέσσερα σημεία

Ξύλινα πατώματα

Το ξίδι διαβρώνει το βερνίκι που εφαρμόζεται πάνω του προκειμένου να το προστατεύσει από τυχόν φθορές και, έτσι, το κάνει να φαίνεται θαμπό και βρώμικο. Για να το καθαρίσετε, προτιμήστε να διαλύσετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε νερό και μην αμελείτε να το περνάτε με κερί.

Πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο ρούχων

Προσθέτοντάς το στο πρόγραμμα πλύσης του πλυντηρίου σας αποτελεί ρίσκο. Κι αυτό γιατί το ξίδι μπορεί να κάνει μεν τα μεταλλικά σημεία της συσκευής σας να λάμπουν, ωστόσο μπορεί να αποβεί δολοφονικό για το λάστιχο της. Αν τα σημάδια στα ρούχα και τα σερβίτσια σας απαιτούν ξίδι για να εξαφανιστούν, τότε είναι καλύτερο να τα πλύνετε στο χέρι.


Μαρμάρινοι πάγκοι

Η όξινη σύνθεση του ξιδιού δεν ταιριάζει καθόλου με φυσικά πετρώματα, όπως είναι ο γρανίτης, το μάρμαρο και ο στεατίτης (σαπωνόλιθος). Εφαρμόζοντας μάλιστα ξίδι στην επιφάνειά τους, αυτά τα πολυτελή υλικά χάνουν άμεσα την φυσική λάμψη τους. Προτιμήστε απορρυπαντικό πιάτων.

Μαχαίρια κουζίνας

Για να διατηρήσετε την υπέροχη λάμψη των μαχαιριών σας, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να τα πλένετε με απορρυπαντικό για τα πιάτα και να τα ξεβγάζετε με άφθονο νερό. Τέλος, κάθε 15 ημέρες, φροντίστε να τα περνάτε με λίγο ελαιόλαδο για να τα προστατέψετε από τη σκουριά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ