2015-11-05 20:43:10
Φωτογραφία για ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ποντιακών Σωματείων στο Σύνταγμα. Ο ίδιος μίλησε στη Βουλή για επίθεση από εξαγριωμένους χρυσαυγίτες. Ειδικότερα, ο κ. Κουμουτσάκος βρέθηκε λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων στο Σύνταγμα, όπου και έπεσε θύμα προπηλακισμού από άτομα που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων. Η εν λόγω ομάδα του πετούσε μπουκάλια και τον εξύβριζε, τραυματίζοντας τον μάλιστα στο πρόσωπο. Επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που μετέφεραν τον βουλευτή εντός του κοινοβουλίου. Έγινε, μάλιστα, και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Τη συγκέντρωση πραγματοποίησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για «τις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προσαγωγές ή συλλήψεις για την επίθεση σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου. Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες, ενώ σύντομα θα εξετασθεί το υλικό από βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες.


Κόντρα στη Βουλή

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό έξω από τη Βουλή ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεχόμενος την κριτική ότι φέρει την ευθύνη για την όξυνση των πνευμάτων μετά τη δήλωσή του ότι οι Πόντιοι υπέστησαν εθνοκάθαρση κι όχι Γενοκτονία. Απαντώντας ο κ. Φίλης πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι δεν ήταν οι δηλώσεις του που πυροδότησαν το χέρι των τραμπούκων, ότι ο κ. Κουμουτσάκος έπεσε θύμα μισαλλοδοξίας, όχι από τη δική του δήλωση, αλλά από την προσπάθεια αναζωπύρωσης του εθνικιστικού λόγου που πάει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Ο κ. Φίλης δήλωσε: «Ποιοι όπλισαν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα;». Ωστόσο, παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι το τα χέρια της βίας τα οπλίζουν οι προκλητικές δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε ο υπουργός Παιδείας, τον οποίο κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος του επίθεσης.

«Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της Ιστορίας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος έχοντας υποστεί την βιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις, όπως αυτές που κάνατε», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ