2015-11-06 02:19:05
Φωτογραφία για Παραγωγή ελαιόλαδου με τη συμμετοχή μαθητών στο δήμο Γλυφάδας
Εκατοντάδες μαθητές είχαν την ευκαιρία σήμερα το πρωί να συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγή ελαιολάδου και να δουν έτσι – για πρώτη φορά οι περισσότεροι! - από κοντά μια διαδικασία βγαλμένη μέσα από τη ζωή και την ελληνική παράδοση. Περισσότερο από ένας τόνος ελιάς συγκεντρώθηκε τις τελευταίες ημέρες μέσα από τη συγκομιδή καρπών από τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους στη Γλυφάδα, η οποία γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή μαθητών και δεκάδων ακόμα εθελοντών.

Σήμερα, για πρώτη φορά, έγινε παραγωγή παρθένου ελαιόλαδου μέσω κινητής μονάδας, στον προαύλιο χώρο του Διασχολικού Κέντρου Γλυφάδας. Η μονάδα παραγωγής αποτελεί ευγενική προσφορά ιδιώτη. Έτσι, οι μαθητές σχολείων της πόλης είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από ειδικούς πως γίνεται η διαδικασία, να συμμετέχουν σε αυτή και να αποκτήσουν μια χρήσιμη και πολύτιμη εμπειρία. Παράλληλα, δέκα σεφ από το ΙΙΕΚ Όμηρος προσφέρθηκαν εθελοντικά και ετοίμαζαν τηγανίτες για τα μικρά παιδιά, χρησιμοποιώντας το λάδι που μόλις είχε παραχθεί!


Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν εθελοντικά στη πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια. «Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός που βλέπουμε στα μάτια των παιδιών, που σήμερα πήραν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής», τόνισε ο κ. Παπανικολάου. «Το λάδι θα συσκευασθεί και θα διανεμηθεί μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου μας, τις οποίες προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε και να ενισχύουμε».

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο 2132025396 και 2132025391 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο [email protected].
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ