2015-11-06 16:27:07
Φωτογραφία για Δημοσκόπηση: Νίκη Ραχόι και κατάρρευση Podemos
Το κυβερνών κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι έρχεται πρώτο... σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στην Ισπανία, ενώ το Podemos που εμφανιζόταν ως πιθανός νικητής των εκλογών πλέον βρίσκεται στο 10,8% Συγκεκριμένα το Λαϊκό Κόμμα (PP) φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, από 28,2% που ήταν τον Αύγουστο, σε προηγούμενη μέτρηση του Κοινωνιολογικού Ερευνητικού Κέντρου (CIS). Επίσης αυξημένη είναι η στήριξη προς το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE) που ανεβαίνει στο 25,3% από 24,9% που ήταν, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση. 

Τρίτο είναι το Ciudadanos, που αύξησε τη δύναμή του από 11,1% σε 14,7%. Αντίθετη πορεία ακολουθεί το αριστερό Podemos, το οποίο βλέπει τα ποσοστά του να κατρακυλούν στο 10,8% από 15,7% τον Αύγουστο. Στη δημοσκόπηση του Αυγούστου το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας εμφανιζόταν δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και εθεωρείτο πιθανός νικητής των εκλογών Η τρίτη θέση στις εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντική εξαιτίας του εκλογικού νόμου της χώρας, ο οποίος καθιστά δύσκολη την σημαντική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για περισσότερα από τρία κόμματα. 

Αυτό σημαίνει ότι το Ciudadanos είναι ο πιθανός ρυθμιστικός παράγοντας των επικείμενων εκλογών. Η δημοσκόπηση βασίστηκε στις απαντήσεις 2.493 ερωτηθέντων σε εθνικό επίπεδο κατά το διάστημα 1 με 12 Οκτωβρίου, μετά τις τοπικές εκλογές στην Καταλονία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ