2015-11-06 19:41:09
Φωτογραφία για Κάλεσμα στην Αγία Σοφία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Φίλη
Θεωρώντας ότι οι πρόσφατες δημόσιες  δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού παιδείας, με τις οποίες αρνείται να χαρακτηρίσει τα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου ως Γενοκτονία ,

όπως ήδη έχει αποφανθεί  από το 2007 η «Διεθνής Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των Γενοκτονιών», και αναγνώρισαν εκτός από το Ελληνικό κοινοβούλιο ,τα κοινοβούλια της Σουηδίας ,της Αρμενίας, της Κύπρου, δεκάδες πολιτείες και Δήμοι των Η.Π.Α. και της Αυστραλίας καθώς και δεκάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα, εμείς απόγονοι προσφύγων που οι πρόγονοι μας την περίοδο 1914-1922 έπεσαν θύματα της πολιτικής της Γενοκτονίας των νεοτούρκων και των κεμαλλιστών και  στην συνέχεια  ξεριζώθηκαν και ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τους 353000 θύματα, πιστεύουμε ότι αποτελούν ύβρη στην μνήμη των προγόνων μας που έπεσαν θύματα της Γενοκτονίας.

Καλούμε όλους τους φίλους , τις φίλες  και  τους συμπολίτες  μας,


σε ένδειξη καταδίκης των όσων ισχυρίζεται ο κ. Υπουργός παιδείας, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες, ,που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες ζώνες στις πατρίδες τους και μεταφέρονται  κάτω από δύσκολες συνθήκες  , με την ελπίδα σωτηρίας, από εμπόρους ψυχών, στα νησιά της πατρίδας μας, ,αφήνοντας φόρο αίματος  τα άψυχα σώματα των παιδιών τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου,

 την Κυριακή 8 Νοεμβρίου από ώρα, 11.00 -15.00 το πρωί, μπροστά στο άγαλμα της Ποντιακής Γενοκτονίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας ,να καταθέσουν τρόφιμα, ρουχισμό και φάρμακα .

Σας περιμένουμε όλους για να ενώσουμε την δύναμη της φωνής μας απέναντι στην προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας μας ,αλλά και την δύναμη της αγάπης μας, για  τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ