2015-11-07 17:04:08
Φωτογραφία για Βαράει διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ αν συνθηκολογήσει ξανά στην διαπραγμάτευση ο Τσίπρας
Αμέσως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση θα έπρεπε να ειχε ξεδιπλώσει την ατζέντα με τα ισοδύναμα και το πρόγραμμα της. Αντί αυτού βουλιάζει στον βάλτο που βουλιάζουν όσοι υπογράφουν Μνημονια... δεδομένου ότι παραχωρούν την δυνατότητα της διακυβέρνησης στην Τροικανούς. 

Ως αποτελεσματικά αυτη την στιγμή όλα τα καυτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτά. Επιπλεον το προσφυγικό δεν έχει λυθεί και οι πολίτες είναι σε κατάσταση χειρότερη από κάθε άλλη φορά. Μέσα σε αυτό το κλίμα, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στα χέρια τους μυστικές δημοσκοπήσεις που μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν στους κυβερνώντες καθώς υπάρχει ήδη κυβερνητική φθορά και απογοήτευση χωρίς όμως μέχρι στιγμής καποιο κόμμα να καρπώνεται από αυτή την πτώση της κυβέρνησης. Παράλληλα, φαίνεται ότι το ρήγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διευρύνεται όμως άλλα κόμματα τρέχουν να το κλείσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή ψηφοφορία, όπου οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν δυο άρθρα, ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ) επέλεξε να απέχει. 


Παρόλα αυτά το πολυνομοσχεδιο πέρασε με ψήφους άλλων κομμάτων. Σημειωτέον δε ότι πριν λίγες ημέρες κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το άρθρο για το φόρο στις ζυθοποιίες με αποτέλεσμα να μην περιληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο που πέρασε χθες. Τα δύσκολα όμως δεν έχουν έρθει… Το επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων που θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή θα είναι πιο «αγχωτικό» για την κυβέρνηση καθώς θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τη φορολογία στους αγρότες αλλά και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το κλίμα εντός της κυβέρνησης είναι ήδη βαρύ. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί πάντως είναι ότι υπουργός της κυβέρνησης με εμπλοκή στο μνημόνιο σκέφτεται να κάνει ηρωική έξοδο, ενώ την ίδια στιγμή ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος έχει αναλάβει το «καυτό» χαρτφυλάκιο της μεταναστευτικής πολιτικής, έχει αρχίσει να αναπολεί τις παλιές καλές μέρες. Τότε, δηλ. που συναστρεφόταν μόνο με εγκυμονούσες γυναίκες, τις οποίες βοηθούσε στη σπουδαιότερη στιγμή της ζωής τους. 

Στο μεταξύ, πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την ηγεσία του ότι δεν έχει «τρέξει» το παράλληλο πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί προκειμένου να ελαφρυνθούν οι οικονομικά αδύναμες τάξεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόσφατα 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση σε τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Και βέβαια υπενθυμίζεται ότι χθες δημιουργήθηκε οξύτατο πολιτικο κλίμα με την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα ενώ η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου διεκόπη. Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται η κυβέρνηση θα επιδιώξει συμβιβασμό για τα κόκκινα δάνεια, αλλά σε κατώτερο σημείο από αυτό που η ίδια εννοούσε. Γι” αυτό και τα σενάρια περί ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων έχουν φουντώσει για ακόμα μία φορά Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ