2015-11-08 09:03:51
Φωτογραφία για ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των Θεσμών. Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές για τα θέματα «αγκάθια», όπως οι πλειστηριασμοί και η ρύθμιση των 100 δόσεων, παραμένουν αφήνοντας στον «αέρα» την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις ευρώ. Νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι δύο πλευρές, μία ημέρα πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.

Αν δεν υπάρξει και σήμερα πρόοδος στις συζητήσεις με τους πιστωτές, το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών θα περιοριστεί σε διαπιστώσεις και συστάσεις, ενώ η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ θα μετατεθεί για επόμενη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.

Άλλο ένα «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις είναι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο οποίος στόχος της κυβέρνησης είναι να αντικατασταθεί με ισοδύναμα μέτρα. Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει να βάζει στο τραπέζι ως ισοδύναμο την επιβολή τέλους ύψους 0,05 ευρώ ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των πρακτόρων του οργανισμού. Δυσκολότερο απ' ό,τι φάνηκε αρχικά αποδεικνύεται το ζήτημα των φαρμάκων. Η κυβέρνηση καλείται να μειώσει τις τιμές των γενοσήμων και των φαρμάκων εκτός πατέντας και δεν έχει συμφωνηθεί αν θα μειωθούν και οι τιμές των σκευασμάτων με τιμή κάτω από 12 ευρώ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λαμία: Έκλεψαν...αλεξικέραυνο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λαμία: Έκλεψαν...αλεξικέραυνο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ