2015-11-08 21:13:50
Φωτογραφία για Δήλωση του Βουλευτή Δημητρίου  Καμμένου για την εορτή των Αρχαγγέλλων Μιχαήλ και Γαβριήλ
Σήμερα 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και... Γαβριήλ και όλων των αγγελικών δυνάμεων. Στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη οι Άγγελοι είναι πνευματικά δημιουργήματα του Θεού τα οποία έχουν ως αποστολή να δοξάζουν το δημιουργό τους, να ανακοινώνουν στους ανθρώπους το θείο θέλημα και να εκτελούν τις θείες βουλές.

Ιδιαίτερα όμως τιμητικός είναι ο σημερινός εορτασμός και για την πολεμική μας Αεροπορία. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΕΠΑ) αποτελεί την πολεμική αεροπορική ισχύ της Ελλάδος. Πρώτιστη αποστολή της είναι η φύλαξη και προστασία του ελληνικού εναέριου χώρου από κάθε είδους παραβιάσεις, η παροχή εναέριας υποστήριξης σε επιχειρήσεις τόσο στον Ελληνικό Στρατό όσο και στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και παράλληλα η έρευνα και διάσωση, η πυρόσβεση καθώς και η παροχή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας ακόμη και σε άλλες χώρες όταν παρίστανται έκτακτη ανάγκη.


Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτριος Κ. Καμμένος δήλωσε για τη σημερινή εορτή:

«Μεγάλη η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και μεγάλη επίσημη εορτή για την ένδοξη πολεμική Αεροπορία μας που τιμάει τον Προστάτη της. Οι ιπτάμενοι μας καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να υπερασπιστούν με λεβεντιά, μαχητική ικανότητα και αξιοσύνη τα υψηλά ιδεώδη του ελληνικού έθνους . Εύχομαι Υγεία και Δύναμη σε όλους τους αεροπόρους μας και στις οικογένειές τους, καθώς και καλές πτήσεις και λαμπρές επιτυχίες στην αποπεράτωση του δύσκολου έργου τους με κύριο στόχο τη διαφύλαξη της Εθνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας. . Αισθανόμαι υπερήφανος για όλους τους υπηρετούντες οι οποίοι με ενσυνείδητη πειθαρχία, συνέπεια , σοβαρότητα, επαγγελματισμό, σθένος υψηλό, πίστη στις ηθικές αξίες και προσήλωση στην έννοια του καθήκοντος προσπαθούν να φανούν αντάξιοι των καθημερινών και αντίξοων εναερίων προκλήσεων. Τέλος, δεν ξεχνάμε όσους πιλότους έπεσαν ηρωϊκά στο καθήκον υπερασπίζοντας την πατρίδα μας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ