2015-11-09 17:09:09
Φωτογραφία για Πρόγραμμα ERC 2016, πότε είναι το Ράλι Ακρόπολις;
Με δύο νέους αγώνες στο σύνολο των 10 που θα δούμε το 2016 ανακοινώθηκε το... πρόγραμμα του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, του ERC. Το Ράλι Ακρόπολιςπεριλαμβάνεται σε αυτό και μάλιστα σε ημερομηνία… φυσιολογική καθώς επιστρέφει στις αρχές Μαΐου και συγκεκριμένα στις 7-8 του μήνα.

Παρόλα αυτά ο ελληνικός αγώνας παραμένει με αστερίσκο στην ανακοίνωση και όχι απλώς για την οριστική συμφωνία με τον promoter του ERC, δηλαδή την Eurosport Events αλλά και για τον πλήρη έλεγχο του αγώνα από την Ομοσπονδία. Κάτι που έχει τη σημασία του για τις εγχώριες διεργασίες που θα συνοδέψουν την προετοιμασία του αγώνα.

Όσον αφορά δε την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα εκτός του καιρού που λογικά θα είναι καλύτερος από αυτό που αντιμετωπίσαμε φέτος, πιθανότατα θα υπάρχουν και περισσότερες, ενδιαφέρουσες συμμετοχές σε επίπεδο ERC δεδομένου πως δεν θα έχουν κριθεί τα πράγματα, όπως έγινε φέτος.


Πέραν του Ακρόπολις το πρόγραμμα του ERC για το 2016 περιλαμβάνει και δύο νέους αγώνες. Το Rally Islas Canarias που επιστρέφει έπειται το 2013. Ένας ενδιαφέρον και θεαματικός ασφάλτινος αγώνας και έναν αγώνα στην Πολωνία που έπειτα τη θεαματική είσοδο στο WRC, τώρα θα έχει το δικό της και στο ERC.

Ο ισπανικός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 13 Μαρτίου και θα είναι ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, ενώ το ράλι Rajd Rzeszowski στην Πολωνία θα διεξαχθεί στι 7 Αυγούστου. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου με το Rally Liepaja και ολοκληρώνεται στην Κύπρο στις 25 Σεπτεμβρίου.

Τέλος άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως για μια ακόμη χρονιά του Rally du Valais θα είναι και φέτος αναπληρωματικός αγώνας. Ενώ όπως θα παρατηρήσει κανείς και στο πρόγραμμα δεν υπάρχει πλέον δεύτερος χειμερινός αγώνας καθώς εκτός προγράμματος βρίσκεται το Jannerrallye.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ