2015-11-09 21:22:13
Φωτογραφία για Μια ιστορία θα σας πω απο την δεκαετία των 90s με τις λίρες στα Τρίκαλα
Στην περιοχή που βρίσκεται η πλατεία Αντωνίου, παλιότερα είχαν βρεθεί λίρες σ ένα παλιό σπίτι Θυμάμαι κάτι γριές που μας πέταγαν πέτρες, πρωτάκια τότε του γυμνασίου, για να μη μπούμε στα θεμέλια και βρούμε τις λίρες που είχαν διασκορπιστεί στα χώματα.

Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες, υπέροχα χρόνια, πηγαίναμε να παίξουμε φλιπεράκια κοπάνα απο το γυμνάσιο. 

Εκεί είδαμε ένα εκσκαφέα να σκάβει, και ένα φορτηγό να του φορτώνουν τα μπάζα.

Αφού ακουμπήσαμε τα λεφτά μας παίζοντας με τα μανίας τα φλιμπεράκια, γυρνώντας είδαμε πολύ κόσμο μαζεμένο πάνω απο τα θεμέλια του γκρεμισμένου σπιτιού.

Πάω σε μια γιαγιά 70αρα και της λέω γιαγια τι έγινε εδώ; Υπάρχουν λίρες σκορπισμένες στα χώματα μου απαντά με άγριο ύφος.

Ωραία της απαντάω, θα μπούμε με τους φίλους στα χώματα να τις βρούμε, και μετά θα τα φάμε παίζοντας φλιμπεράκια και τρώγοντας πολλά γυρόπιτα χε.χε.χε.


Ρε άι να χαθεί τε ρε αλητάκια της κακιάς ώρας, μου θέλετε και λίρες για τα φλιμπεράκια και για γύρους μου απαντά .

Ει για κάτσε φρόνιμα μαντάμ, βλέπεις δεν σε βρίζω, εξάλλου εσύ τι ζόρι τραβάς να πούμε; Μαζί δεν θα τα φάμε πάντως ζατς ζατς.

Ενώ παράλληλα τα ουου προς το πρόσωπό της ήταν έντονα απο τους φίλους μου.

Έχεις μεγάλο βρομόστομο εσύ μου απαντά νευριασμένα, και ξέρω το σχολείο που πας, και αύριο θα έρθω να διαμαρτυρηθώ στον διευθυντή σου να σε δώσει αποβολή. Γιατί δεν είσαι στο σχολείο τέτοια ώρα;

Θυμάμαι εκείνο τον καιρό έπαιζε ένα σίριαλ στο Μέγκα το Ρετιρέ, με την Χαρούλα που όταν τσατίζονταν "έλεγε ρε άι πάενε απο δω ρε κακομοίρη."

Της το είπα... μόνο που στο τέλος έβαλα το κακομοίρα.

Ουστ απο εδώ ρε ρεμάλια μας λέει, κανένας δεν θα μπει να ψάξει για τις λίρες. Εμείς ήρθαμε πρώτες εδώ, και μαζευτήκατε όλοι σαν τα κοράκια.

Πως μιλάς έτσι στα παιδιά μωρή σητεμένη μαντζουράνα της άπαντα ένας πολίτης στο πλήθος.

Άντε ρε γύφτο του λέει, εσένα δικηγόρο σε βάλανε; Ουχαχαχα γέλαγαν όλοι.

Με τα πολλά, το κλίμα οξύνθηκε, και πολλές ηλικιωμένες κινήθηκαν εναντίον μας, γιατί ετοιμαζόμασταν να ορμίσουμε σαν τα τσακάλια και να ψάξουμε στα θεμέλια και στα χώματα για τις λίρες. 

Βασικά, οι ηλικιωμένες ήθελαν να μπουν αυτές μέσα στα θεμέλια να ψάξουν για τις λίρες χωρίς να μπει άλλος.

Μιλάμε για το απόλυτο θράσος.

Θυμάμαι ο κόσμος που είχε έρθει ξεπερνούσε τα 1500 άτομα.

Μετά πολλά ήρθε η αστυνομία, οι ηλικιωμένες έκαναν το τουμπεκί, και αργότερα που ψάξαμε δεν βρήκαμε ούτε μια λίρα ζωγραφιστή. 

Πάντως τις λίρες της βρήκαν οι ιδιοκτήτες, και τις είχαν δηλωμένες, δυστυχώς όμως, δεν είχε σπάσει κανένα πιθάρι όπως μας έλεγαν, τους είπε ένας μια μπαρούφα και το έκαναν ράδιο αρβύλα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ