2015-11-10 03:32:06
Φωτογραφία για Καταγγελία για υπόθεση bullying σε σχολείο του Αγρινίου
Καταγγελία για περιστατικό bullying με θύμα 12χρονο μαθητή από το... Αγρίνιο διερευνούν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με τη μητέρα του μαθητή το παιδί της έπεσε θύμα λεκτικής και σωματικής βίας την περασμένη Παρασκευή, γιατί είχε αλλάξει κούρεμα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα του, όπως κάθε ημέρα έτσι και στις 6 Νοεμβρίου ο Χρήστος, 12χρονος μαθητής του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου, πήγε κανονικά στο σχολείο του κι όλα έβαιναν καλώς μέχρι και λίγο πριν τις 12:00. Στο διάλειμμα, όμως, μία ομάδα συμμαθητών του άρχισε να τον πειράζει για το νέο του κούρεμα, κάνοντας το σύνηθες αστείο, το γνωστό «σύννεφο», που γίνεται στα σχολεία όταν ένας μαθητής έχει φρεσκοκουρευτεί. Το αστείο με το μαλακό χτύπημα στον αυχένα, με βάση τη μητέρα του παιδιού, γρήγορα πήρε άσχημη τροπή με τον γιο της να έχει πέσει στο έδαφος και 15 συνομηλίκους τους να τον χτυπούν ή ακόμη και να τον κλοτσούν.


Το παιδί άμεσα επικοινώνησε με τη μητέρα του, η οποία έφτασε αμέσως στο σχολείο και το μετέφερε στο νοσοκομείο Αγρινίου, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσίευσε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «sinidisi.gr» ο 12χρονος, που παρέμεινε για περίπου μία ώρα για νοσηλεία, έφυγε από το νοσοκομείο, φορώντας κολάρο στο λαιμό του, όπου είχε δεχτεί τα περισσότερα χτυπήματα.

«Είμαι σοκαρισμένη. Πρόκειται για ένα από τα πιο ήσυχα παιδιά και, ίσως απ' ό,τι φαίνεται, αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι συγκεκριμένοι μαθητές. Τον χτύπησαν αρκετά και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Τι θα γινόταν σε περίπτωση που χτυπούσε με το κεφάλι στο έδαφος; Άμεσα έσπευσα στο σχολείο και ζήτησα εξηγήσεις από τον διευθυντή. Μου είπε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές θα τιμωρηθούν. Από την πλευρά μου θα φτάσω το θέμα μέχρι τέλους. Ήδη έχω επικοινωνήσει με τους αρμόδιους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απ' όπου και θα περιμένω απαντήσεις. Πρόκειται για άγριο κρούσμα bullying. Η κοινωνία μας πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο σε τέτοια θέματα, που δυστυχώς έχουν βρει στη σημερινή εποχή έδαφος και χώρο στα σχολειά μας», δήλωσε στο sinidisi.gr η μητέρα του 12χρονου.

Σήμερα, ο μικρός Χρήστος πήγε κανονικά στο σχολείο του, ενώ λίγο μετά τις 12:00 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συλλόγου του γυμνασίου, όπου αποφασίστηκε έξι συμμαθητές του 12χρονου να τιμωρηθούν -οι πέντε με μονοήμερη αποβολή κι ένας με διήμερη αποβολή- για το συγκεκριμένο περιστατικό. Ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, Γιώργος Κομπορόζος, μίλησε στο protothema.gr για το περιστατικό τονίζοντας ότι: «Σήμερα φωνάξαμε ξανά όλα τα παιδιά και συζητήσαμε μαζί τους για το θέμα. Αυτό που έγινε και το επιβεβαιώσαμε ήταν ότι ήταν ένα "σύννεφο", που συνηθίζουν να κάνουν οι μαθητές. Δεν ήταν σχεδιασμένο, αλλά κάτι που έγινε αυθόρμητα. Απλώς, επειδή έπεσαν πολλά παιδιά πάνω στον συγκεκριμένο μαθητή, εκείνος δε μπόρεσε να κρατηθεί όρθιος κι έπεσε. Δεν έχει κάποιο χτύπημα. Υπάρχει η φωτογραφία με το κολάρο γιατί ένιωσε μία ενόχληση στον αυχένα και πήγε προληπτικά στο νοσοκομείο. Δεν έγινε κάτι άλλο».

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς της μητέρας του 12χρονου ότι το παιδί της δεν ήταν η πρώτη φορά που δεχόταν επίθεση από συμμαθητές του ο κ. Κομπορόζος σημειώνει πως «τον ρωτήσαμε κι εμείς και σήμερα και την Παρασκευή και για δεύτερη φορά μπροστά και στη μητέρα του μας είπε πως δεν είχε άλλο πρόβλημα. Τα παιδιά σήμερα που συζητήσαμε στο Σύλλογο το θέμα είπαν πως "κάναμε ένα σύννεφο στον Χρήστο, δεν το είχαμε σχεδιασμένο, δεν έχουμε κάτι εναντίον του" και του ζήτησαν και συγγνώμη, την οποία και την αποδέχτηκε».

Σχετικά με την καταγγελία ότι την ημέρα που έγινε αυτό στο προαύλιο δεν υπήρχαν καθηγητές να επιτηρούν, ο διευθυντής του σχολείου δηλώνει: «Κάθε ημέρα, έτσι και την περασμένη Παρασκευή, υπάρχουν τρεις εφημερεύοντες, ένας στο προαύλιο και δύο στις σκάλες και στον εσωτερικό χώρο. Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν παρών στο περιστατικό ο εφημερεύων καθηγητής, γιατί το προαύλιο μας κάνει ένα "πι" και δεν είναι ένα ορθογώνιο που το ελέγχεις εύκολα. Επενέβησαν, όμως, συμμαθητές του που σταμάτησαν το περιστατικό και το παιδί ήρθε μέσα στο γραφείο μου. Ήταν ταραγμένο και πήραμε τη μητέρα του, για να επικοινωνήσει μαζί της. Αμέσως ενημέρωσα και τους γονείς των παιδιών που ενεπλάκησαν, για να ξέρουν ότι συνέβη αυτό το περιστατικό. Νομίζω το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλη διάσταση για το τίποτα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ