2015-11-10 08:58:27
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ
Με φόντο την απόφαση του Eurogroup για την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας-Βρυξελλών πραγματοποιείται στις 10:30 συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί η συμβιβαστική λύση με τους δανειστές και να κλείσει το θέμα με τους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας, φέρνει διάταξη τύπου «για να το σώσεις θα πρέπει να πληρώσεις». Η διάταξη θα κινείται στη λογική του νόμου που είχε ψηφιστεί επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.

Τα σημεία σύγκλισης με τους δανειστές εντοπίζονται για τα ακίνητα με αντικειμενική αξία της τάξεως των 160.000-180.000 ευρώ, ενώ όσον αφορά το εισόδημα, κυβερνητικά στελέχη έλεγαν αργά χθες το βράδυ ότι αισιοδοξούν για διατήρηση του «πήχη» πάνω από τις 20.000 ευρώ, έτσι ώστε τελικώς να προστατευτούν, υπό την προϋπόθεση της μηνιαίας καταβολής του ελάχιστου ποσού, τουλάχιστον το 50%-55% των «κόκκινων» δανειοληπτών.


Στο άλλο καυτό μέτωπο, αυτό των 100 δόσεων, επιχειρείται συμβιβασμός ανάμεσα στη σκληρή απαίτηση των θεσμών, όποιος δεν πληρώνει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του ουσιαστικά να αποβάλλεται την επόμενη ημέρα και στο ισχύον καθεστώς, αφού σήμερα προβλέπεται αποβολή από τη ρύθμιση εφόσον περάσουν 30 ημέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης, η οποία μπορεί να φτάσει και με e-mail. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο οφειλέτης αν δεν πληρώσει τα τρέχοντα έχει περίπου δύο μήνες στη διάθεσή του για να πληρώσει. Ο συμβιβασμός συνίσταται στη σταδιακή μείωση του χρονικού περιθωρίου. Δηλαδή το χρονικό διάστημα, που σήμερα είναι κοντά στους δύο μήνες, να συμπιέζεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, όσον αφορά τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι έχουν πλέον στα χέρια τους τη θετική εισήγηση των νομικών υπηρεσιών του κράτους ώστε το ισοδύναμο να βρεθεί από τον χώρο των τυχερών παιχνιδιών.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ