2015-11-10 16:53:39
Φωτογραφία για Φαιδρές πιέσεις από μερίδα της φαρμακοβιομηχανίας για να... μη συρρικνωθεί η λίστα των ΜΥΣΥΦΑ!
Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Μερίδα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην αποδεχθεί την νέα δραστική μείωση των τιμών στα off patent και τα γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα, επιχειρεί τώρα ανοιχτά να μπλοκάρει την εύλογη και αναμενόμενη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να περιορίσει δραστικά την λίστα των... 1.300 μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων (και μη αποζημιουμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία) φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ)!

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα ΜΥΣΥΦΑ να βρει την ως άνω λίστα με περίπου 300 σκευάσματα, καθώς, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν από μήνες ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, "υπάρχουν πολλά ΜΥΣΥΦΑ τα οποία είναι κανονικά φάρμακα, αλλά δεν τα αποζημιώνει η κοινωνική ασφάλιση. Αφού είναι φάρμακα, γιατί δεν τα αποζημιώνουμε; Η λίστα των ΜΥΣΥΦΑ θα περιοριστεί μόνον στα αυστηρώς μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα υπόλοιπα σκευάσματα θα παραμείνουν προς διανομή από τα φαρμακεία και δια χειρός φαρμακοποιού".


Κι όμως, μερίδα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας καλεί ανοιχτά και δημοσίως τώρα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην προχωρήσει στην δραστική συρρίκνωση της λίστας των ΜΥΣΥΦΑ, επειδή, όπως ισχυρίζεται με φαιδρότητα αυτή η μερίδα του κλάδου, αυτή η κίνηση θα περιορίσει περαιτερω την... διαφημιστική "πίτα" για τα ΜΜΕ και θα δημιουργήσει νέα οικονομικά προβλήματα στις εταιρείες επικοινωνίας και στα ίδια τα ΜΜΕ!

Τι λέτε, βρε παιδιά καημένα;
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
8ος ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΠΑΡΝΤΟ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
8ος ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΠΑΡΝΤΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ