2015-11-10 19:37:13
Φωτογραφία για Δίωξη Πολάκη
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη ζητάει η Εισαγγελία Χανίων, με αφορμή περιστατικό που συνέβη πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν ήταν Δήμαρχος Σφακίων.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Πολάκης είναι η πρόκληση σε εξέγερση και αυτό γιατί, μαζί με άλλους κατοίκους της Αγ. Ρούμελης είχαν σπεύσει να απεγκωβίσουν περίπου 650 τουρίστες αό το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Τι είχε συμβεί; Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Κρήτης, αλλά και ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Πολάκης, το Σεπτέμβρη του 2011, μετά την αποκάλυψη υπόθεσης πλαστών πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας, ο τότε πουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος και για τη Ναυτιλία, , Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε καταγγείλει τη σύμβαση με το ρωσικό νηογνώμονα, με αποτέλεσμα να “δέσουν κάβους” τα σκάφη που ελέγχονταν .

80 πλοία παρέμειναν δεμένια στα λιμανια, ανάμεσα τους και τα πλοία της ΑΝΕΝΔΥΚ «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» που, μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνα για τη μεταφορά των επισκεπτών του Φαραγγιου της Σαμαριάς, από την Αγ. Ρουμέλη στα Σφακιά.


Η απαγόρευση απόπλου των πλοίων, όμως, βρήκε 650 τουρίστες στην έξοδο του Φαραγγιού να περιμένουν τη μεταφορά τους, που γίνεται μόνο δια θαλάσσης. Ο κ. Πολάκης, ως δήμαρχος, κάτοικοι της Αγ. Ρούμελης και εκπρόσωποι της ναυτιλιακής εταιρίας αποφάσισαν να τους απεγκλωβίσουν άμεσα, αποφεύγοντας την, ίσως, επικίνδυνη καθυστέρηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της περιόδου, ο κ. Πολάκης επιβιβάστηκε στο πλοίο “Σαμαριά” στη Χώρα των Σφακίων και απαίτησε την πραγματοποίηση του δομολογίου, παρεκκλίνοντας των εντολών.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο εισαγγελέας Χανίων ζητάει να οδηγηθεί ο κ. Πολάκης σε δίκη και έτσι το Κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει για την άρση ή όχι της ασυλίας του.

Με ανακοίνωση του ο κ. Πολάκης, σχολιάζοντας την εξέλιξη, αναρωτήθηκαν αν είναι τυχαία η επιλογή και ο χρόνος για την ανάδειξη της όλης υπόθεσης…
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ