2015-11-11 00:32:12
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)»

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 

E-mail: [email protected]

Αθήνα, 11/11/2015 

Αρ. Πρωτ.: 35/2015 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκ μέρους του ΔΣ του ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στα μέλη μας ότι ο Σύλλογος προκήρυξε αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου για το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015. 

Ο τόπος διεξαγωγής τους θα είναι το ξενοδοχείο “Airotel, Stratos Vassilikos” Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα και ώρα 11:00-17:00μμ. Θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής νέων μελών κατά τις παραπάνω ώρες.

Χαιρετίζουμε την αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και καλούμε όποια από τα μέλη μας επιθυμούν στις κατά τόπους προσυγκεντρώσεις των υγειονομικών ή σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υπηρεσίες αρμόδιες για τα εκκρεμή ζητήματά μας.


Αναφορικά με τις εξελίξεις στα μισθολογικά μας αιτήματα, ενημερώνουμε ότι η 2η, 6η και 7η ΥΠΕ πληρώνονται όπως ορίζει ο νόμος 4238/14 και 3205/03 ενώ οι 1η, 3η, 4η και 5η εξακολουθούν παράνομα να μην καταβάλουν τα προβλεπόμενα επιδόματα. Αγωνιζόμαστε σε νομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να βρεθεί λύση που θα σταματήσει τον εμπαιγμό της πιο αδικημένης ομάδας ιατρών – οδοντιάτρων, η οποία σεβόμενη το νόμο του Κράτους επέλεξε να κλείσει τα ιδιωτικά ιατρεία και να ενταχθεί στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 

Αναμένουμε την πολυθρύλητη τροπολογία για την ρύθμιση του μισθοδοτικού θέματος η οποία κατά την άποψη των νομικών συμβούλων μας δεν είναι απαραίτητη και τη θεωρούμε προσχηματική προκειμένου να συντηρείται το καθεστώς της διατήρησης πολλαπλών εργασιακών σχέσεων μέσα στο ΠΕΔΥ. 

Πληροφορηθήκαμε το αίτημα της διοίκησης των 3ης και 4ης ΥΠΕ για αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων των συναδέλφων που βρίσκονται υπό δικαστική προστασία. Ανέκαθεν διακηρύσσαμε την αντίθεση μας στην προσφυγή στη δικαστική οδό. Παρά ταύτα μετά από 18 μήνες κωλυσιεργίας των αρμοδίων, στην εφαρμογή του νόμου και αμειβόμενοι με χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες αποδοχές, αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στην νομική οδό. Εν τούτοις δεν την χρησιμοποιούμε για να αναβάλλουμε την όποια αλλαγή, μα για να επιδιώξουμε το δίκαιο για όλους. 

Καλούμε την πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ. να αποφασίσει και νομοθετήσει χωρίς καθυστέρηση, ώστε να επιλυθούν οριστικά τα μισθολογικά μας θέματα και το ζήτημα της εργασιακής σχέσης στο ΠΕΔΥ.

Ο Πρόεδρος 

Παναγιώτου Αθανάσιος 

Η Γενική Γραμματέας 

Δανδάλη Ροδάνθη 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ