2015-11-11 08:23:28
Φωτογραφία για Αντικαθίσταται ο επικεφαλής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Αντικαθίσταται ο επικεφαλής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Την αντικατάσταση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Σταυρόπουλου αιτείται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας... με αίτημα που κατατέθηκε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός χειρίστηκε την υπόθεση με τα κυκλώματα σε Αστυνομία και Λιμενικό, ενώ στοιχεία για τις δύο αυτές υποθέσεις κατέθεσε στον εισαγγελέα ο τέως υπουργός Γ.Πανούσης.

Εν τω μεταξύ σε ακρόαση κλήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Αναστασάκος, ο οποίος θα είναι πιθανότατα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταυρόπουλος -ο οποίος θεωρείται «μάχιμος» αξιωματικός έχοντας υπηρετήσει στην Ασφάλεια Αττικής- έλαβε ήδη σήμερα την ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το αίτημα του κ. Τόσκα.


Ο κ. Αναστασάκος θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή το μεσημέρι (15:00) της Τετάρτης. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ..

Σημειώνεται ότι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου και εκφράζουν δυσφορία γι αυτήν την ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του. Αλλά ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.

Ο κ. Τόσκας απέστειλε την σχετική επιστολή στην επιτροπή της Βουλής την περασμένη Πέμπτη, ενώ μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» είχε προαναγγείλει ότι το επόμενο διάστημα προτίθεται να προχωρήσει σε αντικατάσταση της ηγεσίας στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό, τονίζοντας ότι «οι 'Αδιάφθοροι' δεν έκαναν τη δουλειά τους όσο δυναμικά θα θέλαμε. Θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι της υπηρεσίας γιατί έτσι μόνο διασφαλίζεται διαφάνεια.»

Αρκετοί πάντως εξέφραζαν ερωτήματα ως προς το χρόνο και το πραγματικό σκεπτικό της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη παραπέμποντας και στα όσα είχε πει περίπου ένα μήνα πριν σε συνέντευξη Τύπου.

Τότε ο κ. Τόσκας είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας κάνει εξαιρετική δουλειά όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα η ηγεσία της Αστυνομίας και φυσικά αν χρειαστεί και η πολιτική...».

Το Ποτάμι: Απαράδεκτη και περίεργη αποπομπή

Περίεργη χαρακτηρίζει το Ποτάμι την απόφαση αποπομπής του κ. Σταυρόπουλου: «Ως αρχηγός του τμήματος ανθρωποκτονιών επί 9 χρόνια ο Στ.Σταυρόπουλος συγκρούστηκε με το οργανωμένο έγκλημα, διαλεύκανε δύσκολες υποθέσεις και πέτυχε την εξιχνίαση όλων των απαγωγών.

» Ως Διευθυντής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασε σε σημαντικά επίπεδα απόδοσης συγκρουόμενος, αυτή τη φορά όχι μόνο με εγκληματίες αλλά και με σκοτεινά πρόσωπα της κυβερνητικής εξουσίας.

» Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ελπίζαμε ότι θα κάνουν την κυβέρνηση να μεριμνήσει, να αυξήσει τους ελέγχους και να αντιμετωπίσει τη δράση των παρακρατικών κύκλων. Αντ' αυτού, έδιωξαν τον Σταύρο Σταυρόπουλο.»

Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500038404 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ