2015-11-11 21:53:13
Φωτογραφία για Πολάκης: Πάρτι στα αναλώσιμα και εν μέσω κρίσης
HEALTH VIEW.GR

Πληρωμές και χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ Πολάκη, παρουσία και του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη. 

Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι το 2016 η χρηματοδότηση θα είναι μεγαλύτερη στα έσοδα για τον ΕΟΠΥΥ (μέσω της αύξησης των εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία) και μέχρι τέλος του έτους θα προχωρήσει σε αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στις δαπάνες για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και άλλα αναλώσιμα (κολοστομίες, ειδικές τροφές, βηματοδότες κλπ.). Σύμφωνα με τον υπουργό, το πάρτι στον τομέα αυτό συνεχίστηκε ακόμη και την εποχή της κρίσης και γι αυτό το υπουργείο επανεξετάζει τον τρόπο διάθεσης και χορήγησής τους.

Οι φαρμακοποιοί πρότειναν επιστροφή στο παλιό καθεστώς – δηλαδή να χορηγούνται αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία- και να έχουν τιμές αναφοράς και κοινές προδιαγραφές, ενώ όπως υποστήριξαν όταν αυτά τα είδη χορηγούνταν αποκλειστικά από τα φαρμακεία υπήρχε και έλεγχος της δαπάνης
. Μάλιστα ζήτησαν από τον υπουργό να υπάρχουν τιμές αναφοράς και προδιαγραφές κοινές ούτως ώστε να μη γίνεται «κανιβαλλισμός» στην αγορά και όπως αναφέρουν πηγές οι φαρμακοποιοί φαίνεται ότι αυτή τη φορά μπορεί να εισακουσθούν.

Ικανοποιημένοι φέρονται οι φαρμακοποιοί από τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή κου Πολάκη και του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ κου Μπερσίμη ότι μέχρι τέλος του μήνα θα εξοφληθεί και ο Δεκέμβριος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ