2015-11-12 03:23:08
Φωτογραφία για Νέα εφαρμογή δείχνει πώς τα ναρκωτικά «διαβρώνουν» το πρόσωπο των χρηστών
Στη δημιουργία μιας νέας σοκαριστικής εφαρμογής προχώρησε ένα ζευγάρι από την Αυστραλία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους νεαρούς από το να κάνουν χρήση κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Η εν λόγω εφαρμογή, που ονομάζεται «Ice Effex», προβάλλει την αλλαγή στην εμφάνιση ενός ατόμου ύστερα από τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες χρήσης της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Οι δημιουργοί Haydn Cooke και Trinity Lonel, είναι ένα ζευγάρι, το οποίο μένει σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με τη Νέα Νότια Ουαλία. Οι ίδιοι δηλώνουν πως η χρήση της «κρίσταλ μεθ.», (κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη), όπως αποκαλείται, στην περιοχή τους, έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Συγκεκριμένα, ο Cooke, ο οποίος εργάζεται στο κέντρο απεξάρτησης «Odyssey House», δήλωσε πως: «Βλέπω την απόγνωση που προκαλεί η «κρίσταλ μεθ.» στις οικογένειες, όχι απλά στον χρήστη, αλλά σε οικογένειες και κοινότητες ολόκληρες. Βλέπω το κόστος, τόσο το οικονομικό όσο και το ψυχολογικό και σωματικό, στα άτομα και τις οικογένειες αυτές».


Η σύντροφος του Cooke, Trinity Lonel, η οποία εργάζεται με τους αστέγους, σχολίασε πως τα τελευταία χρόνια η χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού έχει αυξηθεί δραματικά στην περιοχή τους.

Η ίδια δήλωσε πως: «Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση της «κρίσταλ μεθ.». Παλιότερα έκαναν χρήση κυρίως ηρωίνης, κάνναβης και αλκοόλ».

Το υψηλό ποσοστό χρήσης της «κρίσταλ μεθ.» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά, μεταξύ των ηλικιών 10 ως 16 ετών, το παρακίνησε να δημιουργήσει την εφαρμογή.

Μετά το κατέβασμα της «Ice Effex», ο χρήστης βγάζει μια selfie και, ανάλογα, με τα τρία στάδια χρήσης (τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες), η φωτογραφία αλλάζει και συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το ναρκωτικό στο ανθρώπινο σώμα.

Το ζευγάρι χρηματοδότησε το εγχείρημά του, από τα χρήματα που είχε μαζέψει για την αγορά ενός σπιτιού, καθώς, αποφάσισε πως η καταπολέμηση της εν λόγω μάστιγας είναι πιο σημαντική.

Ο λόγος που η εφαρμογή εστιάζει στην τρομακτική αλλαγή του προσώπου, που προκαλείται από τη χρήση, είναι ότι θέλησαν να επηρεάσουν, κυρίως, τους νέους ανθρώπους.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι: «Έχοντας παιδιά, ξέρουμε ότι οι νέοι έχουν εμμονή με την εμφάνισή τους. Κάθε έφηβος που γνωρίζουμε βγάζει συνεχώς selfie στο κινητό του. Έτσι, συνδυάζουμε τα δυο πράγματα που αγαπούν. Να βγάζουν selfie και να χρησιμοποιούν την τεχνολογία».

Το ζευγάρι ελπίζει, πως, όποιος κατεβάσει την εφαρμογή και δει τον εαυτό του ως χρήστη ναρκωτικών, θα καταλάβει καλύτερα την καταστροφή που επιφέρει το ναρκωτικό.

Ο Cooke, μάλιστα, ελπίζει πως η εφαρμογή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχολεία και εκπαιδευτικά κέντρα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω του App Store.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ