2015-11-12 05:18:15
Φωτογραφία για Η ΡΑΠ σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Η Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΑΠ), με ανακοίνωσή της  εγκαλεί το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για «λασπολογία» και «πολιτική ανηθικότητα», επειδή ο Δήμαρχος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», δήλωσε μεταξύ άλλων ότι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το γνωστό θέμα της «Χρυσής Αυγής», το ψήφισαν όλες οι παρατάξεις εκτός της ΡΑΠ.

Κι όμως ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΑΠ, και μόνον αυτοί που δεν έδωσαν θετική ψήφο στην εισήγηση του Δημάρχου για το θέμα της «Χρυσής Αυγής» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Ιουλίου 2015!!! Το σχετικό πρακτικό έχει αναρτηθεί και είναι στη διάθεση όλων. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η ΡΑΠ δεν ψηφίζει θέματα που αναδεικνύουν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. Να θυμίσουμε χαρακτηριστικά, ότι αρνήθηκε θετική ψήφο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, για το ένα γεύμα δωρεάν σε όλους τους μαθητές. Έφτασαν στο σημείο να καταγγέλλουν το Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή για την ανάρτηση πανό στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης με το σύνθημα «ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ – Συγκυβέρνηση και Κουαρτέτο διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, δίνουν τη λαϊκή κατοικία σους τραπεζίτες, κάνουν φορολεηλασία» !


Καταγγέλλουν δηλαδή το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος παίρνει σαφή θέση να βγει ο λαός και οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο και να μην επιτρέψει να τους ρημάξουν τη ζωή και το μέλλον, η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Είναι φανερό ότι η ΡΑΠ όσο περνά ο καιρός θα αποκαλύπτεται σαν αυτό που είναι. Μια κυβερνητική δύναμη που αντιστρατεύεται μια Δημοτική Αρχή και ένα Δήμαρχο, που με την αγωνιστική παρουσία και δράση τους επιδιώκουν, χωρίς να το κρύβουν άλλωστε, να εμψυχώνουν και να στηρίζουν το αγωνιστικό φρόνημα του Λαού απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, ανεξάρτητα ποια είναι η κυβέρνηση που τις ξεδιπλώνει .

Τέλος, επειδή την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος καλείται από τις δικαστικές Αρχές, μετά από μήνυση του πρώην βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Μιχάλη Αρβανίτη, έχει την ευκαιρία η ΡΑΠ να επανεκτιμήσει την στάση της! Η τοποθέτηση στη Βουλή στις 22/6/2015 του πρώην υπουργού Εσωτερικών και νυν προέδρου της Ν. Βούτση, που αξιοποιεί στην μηνυτήρια αναφορά και η Χρυσή Αυγή, δεν χωρά παρερμηνείες : «(…)Θα μπορούσε κανείς πράγματι να καταγράψει τους τρόπους που υπάρχουν. Και υπάρχουν δια του ισχύοντος νόμου του Καλλικράτη, στο άρθρο 233. Εάν υφίσταται ζήτημα παράβασης καθήκοντος υπάρχει το ζήτημα των πειθαρχικών ποινών, τις οποίες ο ελεγκτής νομιμότητας επιβάλλει κ.λ.π.. Υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε κάποιος να αναφερθεί ως προς αυτό το ζήτημα. Σας το λέω ευθέως, παρότι δεν συμφωνώ – διαφωνώ – με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου. (…)».

Να αναγνωρίσει η ΡΑΠ, ότι δυστυχώς ήταν αυτή η πολιτική θέση που έδωσε το πρόσχημα για παρέμβαση της Διοικητικής Περιφέρειας ενάντια στην εκφρασμένη βούληση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην παράσχουν καμιά διευκόλυνση στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής .

Η ΡΑΠ ας πάρει, έστω και τώρα, σαφή θέση! Είναι ενάντια σε κάθε διευκόλυνση της Χρυσής Αυγής από τις υπηρεσίες του Δήμου, ναι ή όχι !

Καταδικάζει την θέση του Προέδρου της Βουλής και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτση πως είχε άδικο ο Δήμαρχος να μην διευκολύνει τη Χρυσή Αυγή, ναι ή όχι!" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ