2015-11-12 12:07:11
Φωτογραφία για Νέα τραγωδία στις τουρκικές ακτές...
Τουλάχιστον δεκαοκτώ πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους και επτά παιδιά, ανασύρθηκαν... νεκροί χθες το πρωί στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, οι πρόσφυγες επέβαιναν σε σκάφος που είχε προορισμό τη Λέσβο, το οποίο για άγνωστους λόγους βυθίστηκε. Η τουρκική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει συνολικά 27 ανθρώπους, η εθνικότητα των οποίων δεν έγινε γνωστή. 

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους, οι αφίξεις μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα ανήλθαν στις 580.125, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Συνολικά, περισσότεροι από 454 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή παραμένουν αγνοούμενοι το πρώτο δεκάμηνο του 2015 στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο από τα παράλια της Τουρκίας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με απολογισμό της Διεθνούς Αμνηστίας.

2.500 πρόσφυγες

Στο μεταξύ, σχεδόν 2.500 πρόσφυγες έφτασαν και χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, με επιβάτες 1.480 πρόσφυγες, κατέπλευσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενο από τη Λέσβο, ενώ το πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε στον Πειραιά, από το ίδιο νησί και τη Χίο άλλους 943 πρόσφυγες. Αργά το βράδυ κατέπλευσε επίσης στο λιμάνι το πλοίο «Τέρα Τζέτ» που μεταφέρει πρόσφυγες, ενώ 731 μετέφερε στην Καβάλα το πλοίο «Τσάμπιονς Τζετ», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ