2015-11-12 18:34:08
Φωτογραφία για Ίβκοβιτς και Ντάνστον στο δρόμο του Ολυμπιακού
Την πιο δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση του έως τώρα στην Ευρωλίγκα δίνει απόψε (20:00, Novasports 2) ο Ολυμπιακός... στο Αμπντί Ιπεκτσί κόντρα στην Αναντολού Έφες για την 5η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν απέναντι τους στην Κωνσταντινούπολη ένα ισχυρό σύνολο με αρκετούς παλιούς γνώριμους. Πρώτα από όλα τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον προπονητή που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση των δύο εκ των τριών τίτλων Ευρωλίγκας στην ιστορία του, το 1997 και το 2012 και στα ισάριθμα Πρωταθλήματα Ελλάδας τις ίδιες σεζόν. Ακολούθως τον Βαγγέλη Αγγέλου, παίκτη των «ερυθρολεύκων» στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και συνεργάτη του «Ντούντα» το 2012 και τέλος, τον Μπράιαντ Ντάνστον, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τις τελευταίες δύο σεζόν και συνέβαλε στην κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας την περασμένη αγωνιστική χρονιά.

Ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην τρίτη νίκη του στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας στον Β’ Όμιλο, πρέπει να σταματήσει την δημιουργία της Αναντολού Έφες με την πολύ καλή άμυνα του, την οποία παραδέχθηκε ο Ίβκοβιτς χαρακτηρίζοντας την ως μια από τις καλύτερες της Ευρώπης
. Η τουρκική ομάδα είναι δεύτερη στις ασίστ συνολικά στην διοργάνωση με μέσο όρο 22,5 με τον Τόμας Ερτέλ, τον Γάλλο διεθνή γκαρντ να μοιράζει τις 8,5 κατά μέσο όρο. Επιθετική αιχμή της Έφες είναι ο Τζον Ντίμπλερ, πρώην παίκτης του Πανιωνίου, που έχει πετύχει τα περισσότερα τρίποντα (16) από κάθε άλλο παίκτη της Ευρωλίγκα μέχρι τώρα.

Όσον αφορά στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να εκμεταλλευτούν τα 3,5 κατά μέσο παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ που μαζεύουν σε σχέση με τις αντίστοιχες επιδόσεις της Έφες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Η ομάδα του Πειραιά ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη σε πλήρη σύνθεση. Η συμμετοχή του Οθέλο Χάντερ, που προέρχεται από διάστρεμμα, ωστόσο, θα κριθεί λίγες ώρες πριν το τζάμπολ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ