2015-11-13 11:40:58
Φωτογραφία για Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού
Εισήγηση κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου» πραγματοποιήθηκε... από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (12-11-2015) το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος Γράμμου, στη Δάφνη Αττικής.

Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Δάφνης – Υμηττού.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή των εισηγήσεων ήταν:

· Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

· Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.

· Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.

· Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης.

Στόχος της ημερίδας ήταν επίσης η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ