2015-11-13 19:09:09
Φωτογραφία για Ο Καράογλου για το θέμα της υποβάθμισης της γενοκτονίας
Το θέμα της αφαίρεσης του κεφαλαίου της γενοκτονίας του... Ποντιακού ελληνισμού από την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄Λυκείου επανέφερε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε εκ νέου στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η νέα παρέμβαση κρίθηκε επιβεβλημένη για δυο λόγους. Πρώτον διότι η προγενέστερη ερώτησή του με αρ. πρωτ. 4148/23-07-2015, η οποία κατατέθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεν απαντήθηκε ποτέ και δεύτερον διότι είναι πλέον σαφές ότι οι πρόσφατες «προσωπικές» απόψεις που εξέφρασε ο Υπουργός-αρνητής της Ποντιακής γενοκτονίας αντανακλούν πιθανές σκέψεις οριστικής εξαίρεσης ενός από τα μελανότερα κεφάλαια του ελληνισμού όχι απλώς από την εξεταστέα ύλη, αλλά και από τη διδακτέα.

Στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου ζητά να ενημερωθεί με ποια εκπαιδευτικά και ιστορικά κριτήρια τέθηκε εκτός εξεταστέας ύλης το κεφάλαιο: «Ο παρευξείνιος ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα» και αν το αρμόδιο Υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο επανεξέτασης της παραπάνω απόφασης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ