2015-11-13 20:54:12
Φωτογραφία για Πώς έδεσε η ΕΛ.ΑΣ τους ένοπλους του ξενοδοχείου με τη ληστεία στα Σταυράκια!
Η «τριάδα» των ενόπλων της κινηματογραφικής ληστείας στο ξενοδοχείο Creta Maris, οι οποίοι κατηγορούνται για έξι ακόμα ένοπλες ληστείες και δύο απόπειρες ληστειών, είχε εισβάλει σύμφωνα με την Αστυνομία στην μονοκατοικία οικογένειας στα Σταυράκια Ηρακλείου, σπείροντας τον τρόμο και τον πανικό σε μία 47χρονη μητέρα και στα δύο ανήλικα παιδιά της.

Η γυναίκα και τα παιδιά έζησαν εφιαλτικές στιγμές ( δείτε ΕΔΩ ) με τους ένοπλους κουκουλοφόρους να τους απειλούν και να τους κρατούν υπό καθεστώς ομηρείας μέχρι να ψάξουν τους χώρους του σπιτιού για να βρουν αυτό που ζητούσαν. Οι διωκτικές Αρχές είχαν υποψίες που επιβεβαιώθηκαν με το πλήρωμα του χρόνου αναφορικά με την ταυτότητα των τριών δραστών. Ο σωματότυπος, τα ρούχα που φορούσαν αλλά και η ιδιάζουσα συμπεριφορά ενός εκ των τριών, «δένουν» απόλυτα σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η αιματηρή ένοπλη ληστεία στο ξενοδοχείο Creta Maris έβαλε τέλος στην παράνομη δράση των τριών που σε ό,τι αφορά την εκτέλεση ληστειών, κυρίως σε κοσμηματοπωλεία, είχε ξεκινήσει από το 2012.


Οι τρεις νεαροί κουκουλοφόροι, δύο κρητικοί με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο και ένας Αρμένιος, έπεσαν τραυματίες μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας. Τα όσα εκτυλίχθηκαν θα μπορούσαν, χωρίς υπερβολή να αποτελέσουν σενάριο Χουλιγουντιανής ταινίας, ενώ δεν έλειψαν τα στοιχεία θρίλερ στην επιχείρηση που εξελίχθηκε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, σε μία πολυτελή τουριστική μονάδα που έσφυζε από ξένους επισκέπτες. Αυτή τη φορά εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν ήταν οι ίδιοι οι δράστες με τις αστυνομικές δυνάμεις να προπορεύονται ένα βήμα μπροστά.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών μπήκαν στην τελικά ευθεία λίγες εβδομάδες πριν την ληστεία στο Creta Maris. Τότε ανατέθηκε σε συγκεκριμένη ομάδα αστυνομικών να «σκανάρει» πιο επισταμένα τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στα οποία είχαν «χτυπήσει» οι τρεις ένοπλοι ληστές και να εντείνει τις ενέργειες της ώστε να δημιουργηθεί ένας ασφυκτικός κλοιός γύρω από τους δράστες, για τους οποίους υπήρχαν μόνο υποψίες.

Δύο ημέρες πριν την κινηματογραφική ληστεία στην Χερσόνησο, οι Αρχές τίθενται σε συναγερμό λόγω της  κλοπής ενός 4χ4 από περιοχή κοντά στο ΤΕΙ. Αξιωματικοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσει και νέα ληστεία μέσα στο επόμενο 48ωρο. Και το κλεμμένο αυτοκίνητο γίνεται ο «οδηγός» τους. Ξέρουν ότι στόχος θα είναι και πάλι κοσμηματοπωλείο, δεν γνωρίζουν όμως το ακριβές στίγμα. Συγκεντρώνουν όλα τα δεδομένα και κάνουν υπολογισμούς για τους πιθανούς στόχους, καταστρώνοντας παράλληλα ένα συνολικότερο σχεδιασμό που καλύπτει τις περιοχές από την Αμμουδάρα μέχρι και τα Μάλια.

Τουριστικές περιοχές που «σφύζουν» από κοσμηματοπωλεία, τα οποία είναι «φορτωμένα» λόγω της σεζόν. Ομάδες ειδικών δυνάμεων «στήνονται» με διακριτικότητα σε κομβικά σημεία των προαναφερόμενων περιοχών ώστε ανά πάσα στιγμή να επέμβουν σε χρόνο άμεσο, όπως και τελικά συμβαίνει. Προκύπτει ότι οι ληστές παρέμειναν στον χώρο του κοσμηματοπωλείου 12 λεπτά και μάζευαν συνεχώς κοσμήματα από συρτάρια και προθήκες. Όταν «φόρτωσαν» τους σάκους με τα κοσμήματα, αξίας περίπου 150.000 ευρώ, έτρεξαν προς την έξοδο του ξενοδοχείου για να επιβιβαστούν στο κλεμμένο αυτοκίνητο. Τότε αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο  Αρμένιος υπό την απειλή όπλου άρπαξε ως όμηρο εργαζόμενο στην υποδοχή του ξενοδοχείου, ο οποίος τελικά κατάφερε να ξεφύγει αφού είχε δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι με το κοντάκι του όπλου. Οι δύο κρητικοί συνεργοί του είχαν προηγηθεί προς την έξοδο. Αν και κλήθηκαν να πετάξουν τα όπλα και να παραδοθούν, εκείνοι τα έστρεψαν, όπως περιγράφεται, προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι πυροβόλησαν, τραυματίζοντας σοβαρά τους δύο και ελαφρά στο χέρι τον Αρμένιο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ