2015-11-14 20:12:12
Φωτογραφία για Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, συναντήθηκε με τον ...Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Γεωργιάδης ο κ:

κ. Γεωργιάδης: Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον κύριο Δήμαρχο. Πρέπει να πω, ότι του έχω λίγο αδυναμία. Μου αρέσει που είναι έτσι «sui generis» και που μπαίνει κατευθείαν στην ουσία των προβλημάτων. Πρέπει να πω ότι σε ένα δύο θέματα που μου έθεσε, αν μπορέσω να είμαι χρήσιμος, θα το προσπαθήσω, για να είμαστε και πρακτικοί. Μην ερχόμαστε μόνο για τις κάμερες και θέλω να πω, ότι και η πρόταση για την οποία δέχθηκα ως κριτική για το τέλος σίτισης, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Πρέπει σιγά-σιγά να καταλάβουμε ότι για να έχουμε υψηλή παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών, θα πρέπει να τη σεβόμαστε.Ό,τι μας δίνει το κράτος, πάντα να ξέρετε ότι κάτι κοστίζει. Τίποτα δεν είναι δωρεάν.


κ. Μπουτάρης: Και εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα που ήρθε ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, ήρθε για τη καθιερωμένη επίσκεψη στο Δημαρχείο. Είναι πολύ σημαντικό οι πολιτικοί αρχηγοί να περνάνε από το Δημαρχείο, δίνοντας έτσι μία βαρύτητα στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία εδώ πρέπει να το πω, για την ιστορία έχει «ευνουχιστεί». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα είναι τα χαρτιά μόνο. Θεωρητικά, έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα, εδώ πέρα καλύτερα να διορίζουν στο Δημαρχείο, έτσι όπως κάνουν στις ανατολικές χώρες, παρά να ταλαιπωρούμαστε με τον τρόπο που ταλαιπωρούμαστε.

Ο Υπουργός, μου έδωσε κάνα δυο πληροφορίες για θέματα που αφορούν την πόλη και τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, μέσα από τους δαιδάλους της δημόσιας διοίκησης και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό και φυσικά του εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα που κάνει.

Δημοσιογράφος: Ένα σχόλιο κύριε Δήμαρχε Κατ’ αρχήν, για τα γεγονότα στο Παρίσι.

κ. Μπουτάρης: Τι σχόλια να κάνουμε ρε παιδιά; Αυτό είναι τραγικό. Τι σχόλιο να κάνουμε; Είναι τραγικό. Από μόνο του είναι τραγικό και βέβαια η λύση του προβλήματος, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ξεπερνάει τη φαντασία μας πως μπορεί να λυθεί όλο αυτό, γιατί ουσιαστικά όλη αυτή η ιστορία που ζούμε, από το προσφυγικό μέχρι τη τρομοκρατία, είναι τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Παντού σκοτώνονται. Πως θα τελειώσει αυτή η ιστορία, κανένας δεν ξέρει.

κ. Γεωργιάδης: Κατ’ αρχάς, να εκφράσουμε όλοι τα θερμά μας συλλυπητήρια στο Γαλλικό λαό και προσευχόμαστε με τους συγγενείς των θυμάτων, γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι τις ανθρώπινες τραγωδίες που κρύβει αυτό το βάρβαρο χτύπημα. Νομίζω ότι όλα άλλαξαν πια για την Ευρώπη από χθες. Τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Ίσως μία εποχή αθωότητας για την Ευρώπη να τελειώνει. Πράγματι, όπως είπε ο κύριος Μπουτάρης, είμαστε σε έναν πόλεμο και πρέπει όλοι να βρούμε έναν τρόπο να εμφυσήσουμε το αίσθημα ασφάλειας ξανά στους πολίτες, γιατί ασφαλώς με όλα αυτά που βλέπουμε, όλοι φοβόμαστε και εύκολη λύση, θα συμφωνήσω, εύκολη λύση εδώ δυστυχώς δεν υπάρχει.

κ. Μπουτάρης: Αν μου επιτρέπετε εδώ να προσθέσω και κάτι. Δεν πρέπει να κάνουμε το μεγάλο λάθος, ότι αυτό είναι σύγκρουση πολιτισμών. Η τρομοκρατία ή μία μερίδα Μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι φανατικοί, δεν εκπροσωπούν έναν ολόκληρο πολιτισμό. Εκπροσωπούν μικρές μερίδες φανατικών, οι οποίες υπάρχουν παντού. Είτε από τη μία μεριά, είτε από την άλλη υπάρχουν τύποι φανατικών. Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το λάθος και συλλήβδην να καταδικάζουμε.

κ. Γεωργιάδης: Δεν καταδικάζουμε συλλήβδην, προς Θεού και δεν πρέπει, αλλά δυστυχώς πρέπει να βρούμε μία λύση. Δεν είναι τόσο απλό πια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ