2015-11-15 06:04:08
Φωτογραφία για Δείτε την πιο εντυπωσιακή εικόνα σε όλο το διαδίκτυο! [photo]
Μάλλον η εικόνα που θα δείτε παρακάτω δεν θα σας προκαλέσει κάποιον ιδιαίτερο θαυμασμό, όμως αποτελεί την πιο εντυπωσιακή εικόνα του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προφανώς και θα αναρωτηθείτε για ποιον λόγο να συμβαίνει αυτό, όμως υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση, που θα σας δώσει την απάντηση. Η συγκεκριμένη εικόνα λοιπόν, αποκαλείται «η πιο εντυπωσιακή εικόνα του διαδικτύου», χάρη στην εκτίμηση που έκανε ένα εργαλείο δοκιμής της επίδρασης που έχουν οι εικόνες στο ανθρώπινο μυαλό.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα νευροεπιστημόνων που εργάζονται για την EyeQuant δημιούργησαν έναν αλγόριθμο που βαθμολογεί μια ιστοσελίδα ή μια εικόνα ανάλογα με το πόσο εντυπωσιακή είναι. Προκειμένου το λογισμικό αυτό να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα, χρησιμοποιεί δύο παραμέτρους: την προσοχή που του δείχνουν οι παρατηρητές, δηλαδή σε ποια σημεία της εικόνας θα εστιάσουν, καθώς και τη σαφήνεια, δηλαδή το πόσο σαφές είναι το σχέδιό της.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το λογισμικό αντιγράφει κατά 90% την ανθρώπινη αντίδραση και συμπεριφορά. Η εικόνα που σήμερα θεωρείται λοιπόν ως η πιο εντυπωσιακή έρχεται από τη δεκαετία του '80, από ένα παιχνίδι της σειράς Dino-Wars, και βαθμολογήθηκε με 95%.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ