2015-11-15 20:44:09
Φωτογραφία για Εντατικοί έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό στην Θράκη
Ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες μεικτά κλιμάκια σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Έβρο, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.

“Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι για ακόμη μια φορά μεικτά κλιμάκια ελέγχων εξορμούν στον Νομό μας” αναφέρει σε ανακοίνωση προς τα μέλη της η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, εφιστώντας την προσοχή των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της εστίασης.

Αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε ολόκληρη την Θράκη, ενώ μόλις τον περασμένο μήνα κλιμάκια ελέγχου του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν αντίστοιχους ελέγχους – για φορολογικές παραβάσεις – στην περιοχή, βεβαιώνοντας επίσης πρόστιμα.

"Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τα τσιγάρα και τον προηγούμενο μήνα βιώσαμε στο πετσί μας τους ελέγχους του ΙΚΑ, κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ο επαγγελματίας δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη"


Από την μεριά τους ωστόσο οι επαγγελματίες δυσφορούν με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού και τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται τα οποία αγγίζουν τα 600 ευρώ για τους επαγγελματίες, ενώ πρόστιμο 50 ευρώ επιβάλλεται και στους καταναλωτές που εντοπίζονται να καπνίζουν μέσα σε κλειστό δημόσιο χώρο.

Την πληρώνουν οι λίγοι!

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής οι έλεγχοι δεν είναι καθολικοί, με αποτέλεσμα να την “πληρώνουν” πάντα οι ίδιοι λίγοι επαγγελματίες.

«Δεν λέμε όχι στους ελέγχους, λέμε ναι στους ελέγχους αλλά να γίνονται σωστά και παντού! Σε όλη τη χώρα!» διευκρινίζει η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΑ, εξηγώντας πως «ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τα τσιγάρα και τον προηγούμενο μήνα βιώσαμε στο πετσί μας τους ελέγχους του ΙΚΑ, κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ο επαγγελματίας δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη, πρέπει όλοι να τον βοηθήσουν για να μπορέσει να κρατηθεί όρθιος. Παρατηρούμε ότι κάνουν ελέγχους μόνο στα κεντρικά καταστήματα, σ’ αυτά που εύκολα τα προσεγγίζει κανείς και την “πληρώνουν” πάντα οι ίδιοι λίγοι επαγγελματίες.»

Πολλοί επαγγελματίες μάλιστα επισημαίνουν πως όταν ενημερώνουν τους πελάτες τους πως δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στο κατάστημά τους, οι πρώτοι επιλέγουν να αποχωρήσουν κάτι που επιβαρύνει – τον ίδιο επιβαρυμένο – τζίρο των καταστημάτων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ