2015-11-16 00:44:28
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)»

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 

E-mail: [email protected]

Αθήνα, 14/11/2015 

Αρ. Πρωτ.: 36/2015 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Έχει κοινοποιηθεί από τις 6/11/2015 έγγραφο που ζητά από τους ιατρούς ΠΕΔΥ ενταγμένους στο ΕΣΥ να αποστείλουν στην 1η ΥΠΕ την ημερομηνία έναρξης του 7ωρου τους μέχρι τις 20 Νοεμβρίου με ατομική τους ευθύνη. Μαθαίνουμε ότι σε πολλές μονάδες ενώ όφειλαν οι υπεύθυνοι μονάδων να τα διανείμουν ενυπογράφως στους ενδιαφερόμενους αυτό καθυστέρησε και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει συμβεί. Θα παρακαλέσουμε την Περιφέρεια να επιμηκύνει την προθεσμία και να μεριμνήσει ώστε να γίνεται άμεσα κανονικά η έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων από τις μονάδες. Επίσης θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα για την τυχόν έκδοση ατομικών διαπιστωτικών και την τακτοποίηση μας.


Θα θέλαμε να αναφερθούμε στο ζήτημα των αποσπάσεων ιατρών οδοντιάτρων και να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που μέχρι τώρα γίνονται σε εθελοντική βάση. Αποσπάσεις εντός ΕΣΥ επιτρέπονται για 2 τρίμηνα ετησίως εντός οικείας ΥΠΕ σε κάποιες περιπτώσεις και αναγκαστικά. Όμως έως ότου επιτευχθεί η πλήρης εξομοίωση μας με τους νοσοκομειακούς συναδέλφους συνιστούμε στα μέλη μας να μας ενημερώνουν τάχιστα σε περίπτωση που τους ζητηθεί απόσπαση ώστε να διερευνήσουμε αν πληρούνται οι κοινωνικές και άλλες προϋποθέσεις και να τα βοηθήσουμε να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση ανεπιθύμητης και άδικης απόσπασης.

Αναφορικά με το χρόνο για κατάταξη σε βαθμό διευθυντού ακούμε πως με νομοθέτημα θα μειωθεί σημαντικά αλλά δεν διευκρινίζεται ο χρόνος έκδοσής του. Μαζί με πολλά θέματα που εκκρεμούν οφείλει και αυτό να ρυθμιστεί αλλά πιστεύουμε πως προέχει η πραγματοποίηση των βασικών σταδίων της υλοποίησης του ΠΕΔΥ δηλαδή η απόλυτη εξίσωση με το ΕΣΥ και η οριστική τοποθέτηση. Πριν από κάθε άλλη μεταρρύθμιση, οφείλει η πολιτική ηγεσία να εκμεταλευτεί τη δεξαμενή έμπειρου ιατρικού δυναμικού που εντάχθηκε αποκλειστικά στη δημόσια πρωτοβάθμια Υγεία. Η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας αυτής της κατηγορίας εργαζομένων με το νόμιμο και παράνομα καθυστερούν αντάλλαγμα της μισθολογικής εξίσωσης, έναντι της διακοπής ιδιωτικής δραστηριότητας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Από μόνη της θα αποτελέσει σοβαρό κίνητρο για την είσοδο της πλειονότητας των ιατρών στο σύστημα και θα αποκαταστήσει τη συνέχεια και αξιοπιστία του Νομοθέτη.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΥ έχει δώσει δείγμα μεγαλοψυχίας και φροντίζει να κλείνει τα μέτωπα και τις εκκρεμείς υποθέσεις. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις θέσεις μας και την συμπαράταξή μας στην δημόσια ΠΦΥ από τη στιγμή που απαξιώθηκε από την απεργία και το λουκέτο στις μονάδες μέχρι τώρα. Αν το όραμα όμως για την εξέλιξη της ΠΦΥ βασίζεται στη συνέχιση της εξαπάτησης μας θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε ολοένα και πιο δυναμικά.

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 - 11 -2015 ΣΤΟ STRATOS VASSILIKOS, ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 114 ΑΘΗΝΑ … ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!

Ο Πρόεδρος 

Παναγιώτου Αθανάσιος 

Η Γενική Γραμματέας 

Δανδάλη Ροδάνθη 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ