2015-11-16 18:44:55
Φωτογραφία για Εκείνη Γαλλίδα, εκείνος Σύριος - Το φιλί ενός ζευγαριού στο Παρίσι δίνει απάντηση στην τρομοκρατία [photos]
Εκείνη Γαλλίδα, εκείνος Σύριος. Και ζουν στο Παρίσι... Ο «χειρότερος» συνδυασμός αυτή τη στιγμή σε ζευγάρι, στο «λάθος» μέρος; Οχι ακριβώς.

Ο Χαμίντ Σουλαϊμάν και η Ορελί Ρουμπί έδωσαν τη δική τους απάντηση στην τρομοκρατία και το τρυφερό φιλί τους κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι δύο τους, με τα διαβατήρια στο χέρι, το δικό του συριακό το δικό της γαλλικό και ένα χαρτόνι με ένα μήνυμα μπροστά τους, φιλιούνται στην πλατεία Δημοκρατίας, στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Ως γαλλο-συριακό ζευγάρι κάθε ημέρα πληρώνουμε το τίμημα της τρομοκρατίας, του φανατισμού, του ρατσισμού, των συνόρων, των όπλων... κτλ. Αντε γ@@@τε. Η αγάπη πάντα θα κερδίζει», είναι το μήνυμα που στέλνουν στον κόσμο.

Η Ρουμπί είναι κωμικός και ο Σουλαϊμάν ζωγράφος. Τη φωτογραφία την τράβηξε ο Ζερεμί Λορτίς και το ζευγάρι την κοινοποίησε στους λογαριασμούς τους στο Facebook. Aμέσως, άρχισε να αναδημοσιεύεται από εκατοντάδες χρήστες, που θέλησαν και εκείνοι να στείλουν αυτό το διαφορετικό μήνυμα κατά του φόβουν και της τρομοκρατίας.

«Δώστε μας μίσος και θα δημιουργήσουμε αγάπη με αυτό», ήταν το σχόλιο του Σουλαϊμάν στο Facebook., όταν ανάρτησε τη φωτογραφία. Δύο ημέρες νωρίτερα, αμέσως μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ο καλλιτέχνης από τη Δαμασκό είχε γράψει: «Σουρεαλισμός είναι όταν ζεις στο Παρίσι και οι φίλοι σου από τη Συρία παίρνουν τηλέφωνο για να ελέγξουν αν είσαι καλά».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ