2015-11-16 22:39:19
Φωτογραφία για «Σκάλωσε» η λειτουργία του Κολυμβητηρίου Ξάνθης - Τεράστιο ζήτημα υγιεινής της δεξαμενής
Εντοπίστηκε πρόβλημα και ξεκίνησαν οι εργασίες για την επιδιόρθωσή του

-Απαιτήθηκαν στατική και μηχανολογική μελέτη ενώ εκκρεμεί η άδεια λειτουργίας από την Γ.Γ.Α Πρόβλημα στις συνθήκες υγιεινής της κολυμβητικής δεξαμενής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης διαπίστωσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε και από την οποία προέκυψε πως δεν λειτουργούσαν οι αντλίες ανακύκλωσης του νερού!

Αυτό έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από σχετική ερώτηση που υπέβαλε η παράταξη Κοινωνία Δημοτών για το πότε θα επαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο, που κατέβασε ρολά πέρσι τα Χριστούγεννα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που διαγνώστηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου προκάλεσαν την πολύμηνη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία, η οποία μέχρι και σήμερα εκκρεμεί.


Χάλασαν οι αντλίες ανακύκλωσης

“Το Κολυμβητήριο σταμάτησε πριν τα Χριστούγεννα του 2014 γιατί διαγνώστηκαν σοβαρά προβλήματα στις υποδομές του. Μετά από αυτοψία των Τεχνικών Υπηρεσιών και την καταγραφή όλων των προβλημάτων εντοπίστηκε πως από τις 3 αντλίες που ανακυκλώνουν το νερό, λειτουργούσε μόνο η μία. Η διατομή των σωληνώσεων είχε μειωθεί πάνω από το 50% και υπήρχε τεράστιο ζήτημα υγιεινής για όσους χρησιμοποιούσαν την δεξαμενή” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημαρχόπουλος, τονίζοντας πως “θα πρέπει όλα αυτά τα προβλήματα να αποκατασταθούν για να συνεχίστει η λειτουργία του Κολυμβητηρίου απρόσκοπτα”.

Θ. Ξυνίδης: “Εάν τόσο καιρό το Κολυμβητήριο λειτουργούσε με αυτό το τεράστιο πρόβλημα υγιεινής που λέτε πρέπει να δούμε πως και γιατί λειτουργούσε”

Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος διευκρίνισε ότι τα κτίρια του Κολυμβητηρίου, με την ισχύουσα νομοθεσία, χαρακτηρίστηκαν ως αυθαίρετα και έπρεπε να τακτοποιηθούν.  “Ζητήθηκε στατική μελέτη και μελέτη ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και αυτές είναι στα χέρια της Τεχνικής Υπηρεσίας. Το συνολικό κόστος αποκατάστασης είναι στο τεχνικό πρόγραμμα που έχει ψηφιστεί και τώρα βρισκόμαστε στο εξής στάδιο. Ο φάκελος του έργου και οι μελέτες βρίσκονται στην διαδικασία έγκρισης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας ενημέρωσαν ότι προσπαθούν ώστε να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν η άδεια λειτουργία της δεξαμενής και στο επόμενο στάδιο να πάει ο φάκελος στην Υπηρεσία Δόμησης για να βγει οικοδομική άδεια και άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο”.

Μετά από διευκρινιστική ερώτηση που υπέβαλε ο κ. Θανάσης Ξυνίδης, ο κ. Δημαρχόπουλος τόνισε πως στην παρούσα φάση εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την υγιεινή του χώρου, το Κολυμβητήριο θα τεθεί ξανά σε λειτουργία άμεσα. “Δεν έχει να κάνει με το κόστος λειτουργίας αλλά με την υγιεινή. Αυτή την στιγμή το πετρέλαιο είναι σε επίπεδα που μπορεί να αντέξει ο Δήμος αλλά αυτό που προέχει είναι η υγιεινή” συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφέροντας ότι σε δεύτερο στάδιο θα αναζητηθεί τρόπος μετάβασης σε εναλλακτικές πηγές ενέργειες, εφόσον εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

“Εάν τόσο καιρό το Κολυμβητήριο λειτουργούσε με αυτό το τεράστιο πρόβλημα υγιεινής που λέτε πρέπει να δούμε πως και γιατί λειτουργούσε” σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Ξυνίδης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ