2015-11-17 09:52:06
Φωτογραφία για Η εγγονή του Τσοχαντζόπουλου ανέβηκε στην...πασαρέλα! [photos]
Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στην εντυπωσιακή επίδειξη μόδας του... σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια λανσάροντας τη νέα του κολεξιόν μαζί με τις μεγαλύτερες Eλληνίδες σταρ της πασαρέλας. Η 16χρονη Κιάρα, κόρη της γνωστής φωτογράφου Μαρίας Μαρκέζη και εγγονή του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ανοίγει τα φτερά της στον κόσμο της σόουμπιζ

Μαμά και κόρη είναι αχώριστες και περνούν πολλές ώρες της ημέρας μαζί. Η Μαρία Μαρκέζη ήταν, άλλωστε, εκείνη που είχε την ιδέα να ανεβάσει την κόρη της στην πασαρέλα του σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια στην τελευταία του κολεξιόν, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία μονοπωλώντας τα φλας στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας στην Αθήνα. Η ίδια εξηγεί το σκεπτικό της: «Η Κιάρα ερχόταν από μικρό παιδί μαζί μου στις δουλειές, ενδιαφερόταν πάντα για τη μόδα και σκέφτηκα γιατί να μην κάνει την αρχή με τον Βασίλη Ζούλια, που είναι εξαιρετικός σχεδιαστής και πάνω απ’ όλα φίλος. Οταν το πρότεινα, μάλιστα, και οι δύο ενθουσιάστηκαν».


Η μικρή Κιάρα, ωστόσο, παραδέχεται ότι εκείνη την ημέρα είχε πολύ τρακ. «Είχα κάνει πρόβες στο σπίτι μαζί με τη μαμά που είναι επαγγελματίας και έμπειρη, αλλά όταν βρέθηκα μπροστά στον κόσμο αισθάνθηκα για κάποια δευτερόλεπτα σχετικά αμήχανα. Εψαξα με το βλέμμα να βρω τη μητέρα μου και την είδα να ζουμάρει πάνω μου με τη φωτογραφική μηχανή της, έχοντας τα μάτια της μουσκεμένα από τα δάκρυα», περιγράφει για το ντεμπούτο της στην πασαρέλα.

Η Μαρία Μαρκέζη, γνωστή φωτογράφος, παραδέχεται ότι αυτή ήταν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της καριέρας της. «Το να φωτογραφίζεις το παιδί σου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς εμπλέκονται μνήμες και συναισθήματα.

Ομολογώ ότι έζησα ένα ντους εναλλαγής συναισθημάτων, αλλά η συγκίνηση και η υπερηφάνεια υπερτέρησαν. Στη συγκεκριμένη επίδειξη συνειδητοποίησα ότι η Κιάρα έχει πια μεγαλώσει». Μοναδικά συναισθήματα ένιωσε και η Κιάρα, η οποία θέλει να ακολουθήσει καριέρα μοντέλου ή ηθοποιού: «Το ότι βρέθηκα με τα top μοντέλα της χώρας ήταν για μένα μοναδική εμπειρία. Με πολλά από τα κορίτσια συνομίλησα για αρκετή ώρα, ενώ από τη Ροζάνα Γεωργίου, που κάνει σημαντική καριέρα στην Αμερική, είχα την ευκαιρία να ακούσω ιστορίες για το τι συμβαίνει στον χώρο της μόδας σε διεθνές επίπεδο», λέει για την εμπειρία της στην πασαρέλα.

Η φωτογράφος νύφη: από το υπουργείο στα πάρτυ

Η μητέρα της Κιάρας Τσοχατζοπούλου, Μαρία Μαρκέζη, έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες όχι μόνο με γνωστούς Ελληνες celebrities, αλλά και με διάσημους σχεδιαστές που την εμπιστεύτηκαν για να καλύψει fashion shows και καμπάνιες. Αγαπούσε τη φωτογραφία από παιδί, ενώ όταν παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο, γιο του πρώην υπουργού Ακη, έγινε επαγγελματίας φωτογράφος. «Ουσιαστικά ο Αλέξανδρος ήταν εκείνος που μου έβαλε την ιδέα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη φωτογραφία. Βλέποντάς με να κυκλοφορώ παντού με μια μηχανή και να απαθανατίζω τις στιγμές μας με πολύ ιδιαίτερο τρόπο, αντιλήφθηκε το μικρόβιο που υπήρχε μέσα μου και μου πήρε δώρο την πρώτη μου επαγγελματική μηχανή. Τότε ο πεθερός μου ήταν υπουργός Ανάπτυξης και με έβαλε στην ομάδα των συνεργατών του, όπου φωτογράφιζα όλες τις επίσημες επαφές του με ηγέτες, υπουργούς και άλλες προσωπικότητες, αλλά και ό,τι είχε να κάνει με το φυσικό αέριο», εξιστορεί.

Επειτα η Μαρία γνώρισε τον Λάκη Γαβαλά και εκείνος όχι μόνο την εμπιστεύτηκε για αποκλειστική φωτογράφο των πάρτυ του, αλλά την έκανε και μέλος της παρέας του. Χάρη στον Λάκη, τα μεγάλα σαλόνια της μόδας άνοιξαν διάπλατα και η Μαρία σύντομα βρέθηκε να φωτογραφίζει ονόματα όπως οι Dsquared, ο Φράνκι Μορέλο, ο Εμίλιο Πούτσι, τα αδέλφια Ζανότι, ο Αρμάνι, η Αννα Γουίντουρ και η Αννα Ντέλο Ρούσο. «Κάποιες από τις δουλειές αυτές είναι μοναδικές», παραδέχεται η αυτοδημιούργητη φωτογράφος. «Είναι ξεχωριστές και πολύ ιδιαίτερες καμπάνιες από πολύ ταλαντούχους ανθρώπους, που μου πρόσφεραν εμπειρίες και μοναδικές στιγμές. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φωτογράφηση της καμπάνιας των Dsquared στο Μιλάνο, στο roof top του κτιρίου τους, την επίδειξη μόδας του πανίσχυρου Τζόρτζιο Αρμάνι, αλλά και την ευγένεια του σχεδιαστή μόδας Valentino. Ηταν τόσο γλυκός και μου χαμογελούσε με τέτοια ζεστασιά και αλήθεια που ένιωσα την ανάγκη να τον αγκαλιάσω. Είναι πολύ απλός άνθρωπος, με ποιότητα», λέει με θαυμασμό.

Η Μαρία Μαρκέζη, φίλη με τους περισσότερους Ελληνες καλλιτέχνες, celebrities αλλά και επιχειρηματίες (όπως του Δάκη Ιωάννου του οποίου απαθανατίζει events και εκθέσεις), φωτογραφίζει πριβέ πάρτυ που μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Χρωστάω πολλά στον Χρύσανθο Πανά, με τον οποίο συνεργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια. Ηταν ένας από τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Ετσι, λοιπόν, φωτογράφησα πολλά από τα events του πριβέ club “Salon de Bricolage”, αλλά και του “Island”. Mέσω του Χρύσανθου με έμαθε κι άλλος κόσμος, που με εμπιστεύτηκε στη συνέχεια για happenings που δεν βγήκαν ποτέ στον Τύπο. Η τήρηση εχεμύθειας αποτελεί για μένα απαράβατο όρο», τονίζει η γνωστή φωτογράφος. Η Κιάρα, από την άλλη, δεν μπορεί παρά να νιώθει θαυμασμό για τη δουλειά της μητέρας της: «Εχει ένα μοναδικό πάθος και μαεστρία στο να αποτυπώνει αυτό που βλέπει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Αυτή η διαφορετική οπτική πίσω από τον φακό ήταν κι ένας από τους βασικότερους λόγους που καθιερώθηκε».

Η Κιάρα Τσοχατζοπούλου, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, απέφυγε να μιλήσει στους συμμαθητές της για τη συμμετοχή της στην επίδειξη μόδας του Βασίλη Ζούλια για ευνόητους λόγους. «Ζούμε σε μια χώρα και σε μια εποχή όπου κανένας δεν χρωστάει καλό λόγο για κανέναν», λέει με όλη της την εφηβική ειλικρίνεια και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κρίνουν τα γεγονότα με καλοπροαίρετη διάθεση, γι’ αυτό και όλοι έχουμε γίνει επιφυλακτικοί από φόβο. Ναι, η αλήθεια είναι ότι το πρόσφατο ντεμπούτο μου ως μοντέλου το συζήτησα ως επί το πλείστον με τους πολύ δικούς μου ανθρώπους», καταλήγει. Η Μαρία Μαρκέζη, από την άλλη, είναι υπέρ της άποψης ότι η ζωή πάει μπροστά, έστω κι αν η ενέργεια μικρής μερίδας κόσμου δεν είναι πάντα η καλύτερη. Ανατρέχοντας δε στη φωτογράφηση που την έκανε να νιώσει περισσότερο αμήχανη από ποτέ, αναφέρεται σε έναν Ελληνα καλλιτέχνη που αποφεύγει, φυσικά, να κατονομάσει. «Κοιτούσε τον φακό λες και μου έκανε χάρη. Δυσκολεύτηκα να τον φωτογραφίσω, γιατί δεν συνεργαζόταν.

Με τους ξένους δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Οι ξένοι είναι πολύ πιο συνεργάσιμοι και πέραν του δέοντος απλοί. Η φωτογράφηση, όμως, εκείνη, που με έκανε να νιώσω τρακ και αμηχανία ήταν του πεθερού μου Ακη Τσοχατζόπουλου, όταν ήταν ακόμη υπουργός. Εγώ ήμουν πρωτάρα φωτογράφος κι εκείνος ένα από τα δυνατότερα στελέχη της κυβέρνησης. Αισθάνθηκα το βάρος της δουλειάς που δεν ήξερα αν μπορούσα να σηκώσω. Οι φωτογραφίες βγήκαν υπέροχες, αποτύπωναν την ευαισθησία πίσω από το σκληρό πρόσωπο του υπουργού, την εικόνα που είχε μέχρι τότε ο κόσμος, γι’ αυτό και όταν είδαν το φως της δημοσιότητας όχι μόνο άρεσαν, αλλά ενθουσίασαν». Πώς αντιμετώπισε, όμως, την περιπέτεια φυλάκισης του πρώην πεθερού της; «Είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους μας. Η ζωή της οικογένειας ανατράπηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Με τον Αλέξανδρο, παρόλο που χωρίσαμε, διατηρούμε στενή σχέση, αφού είμαστε πλέον φίλοι και έχουμε και ένα παιδί. Το ότι ο παππούς μας περνάει τέτοιο γολγοθά είναι αναμφισβήτητα πόνος για όλη την οικογένεια», αναφέρει σχετικά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ