2015-11-17 11:14:07
Φωτογραφία για Δείτε τον πιανίστα του...Μπατακλάν [video]
Κωνσταντινούπολη, Ντόνετσκ, Κίεβο. Και τώρα Παρίσι. Ο Γερμανός Davide Martello, καλλιτέχνης του δρόμου, δεν έχει ονομαστεί τυχαία πιανίστας της κρίσης.

Βρίσκεται εκεί που οι συνθήκες και τα γεγονότα είναι οξυμένα, στους αγώνες των κατοίκων, στα δράματα των πόλεων.

Το Σάββατο, εγκατέστησε το πιάνο του έξω από το Μπατακλάν και στη συνέχεια περιτριγυρισμένος από κόσμο και κάμερες  το Imagine του John Lennon.

Τον Ιανουάριο του 2015, μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo, είχε εγκατασταθεί στο Παρίσι πάλι, στην Place de la Republique παίζοντας  το Für Elise του Μπετόβεν.

Ο Μαρτελό άρχισε να γυρνάει στους τόπους της κρίσης, από τον Ιούνιο του 2013. Τότε ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Βουλγαρία, πήγε στην πλατεία Ταξίμ και βρέθηκε στην καρδιά των γεγονότων του πάρκου Γκεζί. Εγκαταστάθηκε στο πάρκο και έπαιζε μουσική ατελείωτες ώρες.

‘Όσο έπαιζα", λέει, "δεν ήρθε η αστυνομία. Δεν είναι καλό για μια κυβέρνηση, να φαίνεται στην τηλεόραση ότι η αστυνομία επιτίθεται σε ανθρώπους που ακούνε μουσική".

Ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στην Ουκρανία και στο Κίεβο. Τα τραγούδια που παίζει συνήθως με μεγάλη επιτυχία είναι τα : Let It Be, We Are The World, Ciao Bella.

Ο Μαρτελό δηλώνει ειρηνιστής και παραδέχεται ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ. Είναι ένα πρεσβευτής της ειρήνης, με καταπραϋντική παρουσία σε κρίσιμες ώρες. Επιβεβαιώνει με την παρουσία του ότι η τέχνη είναι παρηγορητική. 
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ