2015-11-17 20:09:48
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρωσικά πλοία με πυραύλους cruise από την Α. Μεσόγειο ισοπέδωσαν στόχους στην Raqqa στην Συρία
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει σήμερα  έρθρο σύμφωνα με την οποίο,  Ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα, εκτόξευσαν πυραύλους cruise kalibr-NK στην συριακή πόλη της Al-Raqqa,η οποία θεωρείται η πρωτεύουσα του «Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας προς Τρίτη στις 17 Νοεμβρίου 2015, με ομοβροντία πυραύλων kalibr-NK τύπου Κρουζ, οι οποίοι στην κυριολεξία ισοπέδωσαν ολόκληρες περιοχές της πόλης αυτής. σκοτόνοντας δεκάδες ισλαμιστές .

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω πληροφορίες προέρχονται από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Η Le Monde, ανέφερε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι τύπου cruise ΔΙΗΛΘΑΝ εντός τουρκικού εδάφους, στην πορεία τους για την Ράκκα. .

Η ακριβής διαδρομή της  πτήσης των πυραύλων kalibr-NK που κάλυψαν απόσταση αρκετών χλμ , καθώς και άλλες λεπτομέρειες, δεν έγιναν  γνωστές από τους Ρώσους .


Εν τω μεταξύ, η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν αναφέρει προς το παρόν κανένα στοιχείο της πυραυλικής επίθεσης από πολεμικά πλοία του ρωσικού Ναυτικού στην Rakka.

Για προφανείς λόγους, ίσως δεν αναφέρεται τίποτα προς το παρόν πριν από τις επίσημες παρατηρήσεις επί του θέματος από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η απόσταση της πόλης Al-Raqqa από τις μεσογειακές ακτές της Συρίας είναι μικρότερη των 300 χιλιομέρτρων . Αν πράγματι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι cruise από την Μεσόγειο Θάλασσα, αυτοί διήλθαν μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου,  και  το μόνο μέρος όπου αυτό θα μπορούσε να συμβεί είναι η περιοχή των οικισμών και Yayladygy Shakshak.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pentapostagma.gr, ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν επιδεικνύει στο ΝΑΤΟ όλες τις στρατιωτικές «επιλογές»  που διαθέτει στην πιο περιζήτητη περιοχή του πλανήτη.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι υπόθηκε  μεταξύ των ηγετών Ρωσίας και Αμερικής στην Αττάλεια της Τουρκίας χθες , αλλά το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν συμφώνησαν και πάλι στο ζήτημα της Συρίας.

Η ΝΑ Μεσόγειο έχει καταστεί  το πιο σημαντικό σημείο του κόσμου με την Ελλάδα να κατέχει μία από τις στρατηγικότερες θέσεις χωρών που έχει υπάρξει ποτέ.

Η Μόσχα καλοβλέπει την χώρα μας  ως τον κύριο εκφραστή των στρατηγικών στόχων της στην περιοχή, το ίδιο  όμως συμβαίνει όμως και με την Γερμανία και τις ΗΠΑ. Αυτή η παγκόσμια διαμάχη μας έχει οδηγήσει εκεί που μας έχει οδηγήσει από το 2009 και μετά και υποφέρουμε  όλα αυτά σαν λαός.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/11/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b1%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-cruise-%ce%b1%cf%80.html#ixzz3rm0v8G7U
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ