2015-11-18 16:29:45
Φωτογραφία για ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ DV
Στην ανάγκη για μια σταθερή γειτνίαση και φιλία με την Ελλάδα αναφέρθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την έναρξη των κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται τη γειτονική χώρα.

«Υποδέχομαι με μεγάλη χαρά και τιμή τον Έλληνα πρωθυπουργό» είπε και αναφερόμενος στους δύο σεισμούς που έγιναν πρόσφατα στις δύο χώρες, σημείωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν κοινή θέση και κοινό μέλλον.

Αναφερόμενος στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν διάφορες σχέσεις που έχουν κάποια προβλήματα, από τα οποία, όπως είπε, κάποιοι επωφελούνται. Σχετικά με το Κυπριακό, εκτίμησε ότι υπάρχει «παράθυρο» ευκαιρίας για την επίλυσή του.

Τεχνική συνεργασία στο Αιγαίο και τριμερή με Γερμανία

Τεχνική συνεργασία των δύο ακτοφυλακών στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των τεράστιων προσφυγικών ροών και τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας εξήγγειλαν ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα.


Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε ότι η συζήτηση πρέπει να διεξαχθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Δικαίου και των δικαιωμάτων των χωρών. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς τρίτους εγγυητές, με εγγυημένη όμως την ασφάλεια για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Να ενθαρρύνουμε τις δύο κοινότητες, κάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνοντας «Όχι πολύ αισιόδοξος», αλλά «συγκρατημένα αισιόδοξος» για λύση.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ