2015-11-19 03:27:07
Φωτογραφία για Ένα έργο τέχνης που ήταν καλά θαμμένο για πολλά χρόνια...[photo]
Ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό ήρθε στο φως τυχαία, σε μια γειτονιά του... κεντρικού Ισραήλ. Στο Lod, όπου ανακαλύφθηκε, υπήρχε μια πλούσια γειτονιά κατά τους ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους, ανακοίνωσαν ισραηλινοί αρχαιολόγοι.

Το πολύχρωμο μωσαϊκό ανήκε στην αυλή μιας υπέροχης βίλας όπως την χαρακτήρισαν οι αρχαιολόγοι και το εμβαδόν του είναι 11 επί 13 μέτρα.

Είναι το δεύτερο που βρίσκεται στην περιοχή. Το πρώτο ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1990 και ήταν το πάτωμα ενός σπιτιού ηλικίας 1.700 ετών. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα μουσεία σε όλο τον κόσμο. Αυτή την εποχή βρίσκεται στη Βενετία.

Όσοι το είδαν ομολόγησαν ότι είναι ένα έργο τέχνης που σου κόβει την ανάσα. Απεικονίζει λιοντάρια που βρυχώνται, ελέφαντες που μάχονται, καμηλοπαρδάλεις και δελφίνια, σκηνές κυνηγιού, λουλούδια, ψάρια και πουλιά.

Η ποιότητα των εικόνων φανερώνει την πολύ ανεπτυγμένη καλλιτεχνική ικανότητα των δημιουργών του ψηφιδωτού.

Το Lod ήταν περιοχή γνωστή ως Diospolis εκείνη την εποχή, και υπήρξε για ένα διάστημα περιφερειακή πρωτεύουσα. Σήμερα βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Ben Gurion.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ